Örgü çiçekli Çocuk Pantolonu diktim

Hemde hiç aklımda yokken. Elimde yeşil/turkuaz renkte Jersey Pamuk kumaş vardı ve tam olarak ne yapacağımı bilemezken annem kızıma günlük rahat birşeyler dikmemi önerdi. Bende 104beden bir eşofman altını kalıp olarak kesip diktim. Yarım saatimi almadı. Annem çok iyi tığ ve örgü örmesine rağmen ben anlamam. Maalesef bu konuda da pek anlaşamayız. O tığ ile ne kadar yavaş yapmak istesede bana yine de hızlı gelir. Ben yavaş yap dedikçe ikimizde geriliriz ve bırakır. Bende o da derin nefes alırız. :)

O yüzden yanlara  yaptığım yün kumaş tığ işi çiçekler pek acemice:) Kendimi pantolona ayrı bir hava kattı diye avutuyorum. Keşke elimden gelse.. Önce bir bacağın ön ve arka kısmını diktim, sonra aynı şekilde diğer bacağı. Sonra bir bacağı diğerinin içine geçirip orta kısmını birleştirdim.Üst kısıma lastik geçirdim.
Biraz uzun gelmesi demek rahat rahat birkaç ay daha giyebiliriz demektir. Öyle çabuk büyüyorlar ki,aldığımız kıyafetlerden eğer birde büyük hevesle alınmışsa hevesimizi bile alamadan dar gelmeye başlıyor. İşte böyle işlerle geçicide olsa pahalı olmayan ama mutluluk veren parçalarla farklılıkda yaratmış oluyoruz ;)

Yorumlar

  1. Bence çok hoş olmuş. Çok sevmiştir eminimki. Tığ işi hakikaten sabır istiyor. Ben yapamıyorum. Sendenim yani :)

    YanıtlaSil
  2. O yumuk yumuk ayakları yerim ben annesi, çok yakışmış, ellerine sağlık. Çiçekler çok güzel duruyor bence, kumaşın rengi de çok güzel:)Maşallah kuzuya.

    YanıtlaSil
  3. Çok şık olmuş. Dediğiniz doğru minikler çok çabuk büyüyor, o yüzden çok pahalı kıyafetler almaya karşıyım aslında.

    YanıtlaSil
  4. bence çiçeklerde de eşeofmanda çok hoş..güle güle giysin minik hanım :)

    YanıtlaSil
  5. suhuba bizde baska becerilerimizle övünürüz ;)

    Fadis tesekkür ederim canim

    Semi´nin mutlu elleri, haklisin cabuk büyüdükleri icin pahali kiyafetler cok gereksiz, gelen hediyeler disinda bende elimden geldigince almamaya özen gösteriyorum..

    Tesekkür ederim Gul/inn cim ;)

    YanıtlaSil
  6. Bayılıyorum renklerine , sempatikliğine minnoşta pek şanslı , modayıda yakından takip ediyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder