Biraz önce yaptım bu keki. Ve twitter'da bol bol anlattım. :) Fakat kızım uyanınca yola çıkacağımız için yetişteremem diye ekliyorum diyemedim. Sadece ekleyeceğime söz verdim :)
Yabancı sitelerde çok var karamelli elmalı kek tarifleri ama damak zevkimize uygun olanını bulamadım. Birde yabancı,özellikle Amerika'dan gelen tarifler çok şekerli. Ben tarifsiz yaparım ara sıra böyle. Çok güzel olursa neden not etmedim diye pişman olurum.
Bu defa malzeme iyi olunca not ettim ^__^ Keklere dulche de leche (Resimde görünen kutu,ben rus malzemeleri satan marketten aldım, Fransa Confiture du lait olarak biliniyor)
çok yakışır diyerek hemen tarife geçiyorum
Malzeme:
115gr. tereyağ
y.k. dulche de leche (veya karamel)
160 gr. Kahverengi Şeker
60 gr. beyaz Şeker
tutam tuz
4 Yumurta
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
yarım Bardaktan biraz fazla Süt
Kabukları Soyulmus İnce doğranmış Elma (2-3 ne kadar isterseniz)
1 bardak iri dövülmüş Ceviz (bu da isteğe göre)
tarçın
350gr Un
Elmalar tarifdeki kahverengi şekerden 2 Kaşık alınarak tavada suyunu çekene kadar kavrulur. Tarçın eklenir karıştırılıp soğumaya alınır.
Fırın 180 dereceya alınır
Yağ,Şeker,tuz,vanilya ve yumurta çırpılır,süt,karamel,elenmiş un ve kabartma tozu eklenir çırpılır.Elma,ceviz eklenir yağlanmış kalıba dökülüp üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ben sıcak sıcak kestiğim için biraz dağıldı,ama tadı nefisss.. Tarifde oynamalar yapabilirsiniz.. Mesela Elma yerine yumuşamış Muz, Armut,Ayva koyabilirsiniz.. ;)
Afiyet olsun
Ellerinize saglik keklerde elma tadini cok seviyorum... Denemek isterim dogrusu bu tarifinizide...
YanıtlaSilellerinizesağlık anlattığınız kadar varmış:)
YanıtlaSilpek güzell:))
sevgiler..
güzel yorumlariniz icin tesekkür ederim ;)
YanıtlaSilSu karameli bir alayim deneyecegim insallah. ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilFransali Gelin,simdiden afiyet olsun twitter arkadasim ;)
YanıtlaSilelmanın keke verdiği o lezzet doku,koku,yumuşacık tat hastasıyım ellerinize sağlık
YanıtlaSilyaaaaa bayıldım super ama karamel karaml nasıl bısısın sen ole
YanıtlaSil