Cumartesi Tarifleri: Tahinli Cevizli Sarma / Kuru Baklava

Bu tarifi bir kez deneyip hüsrana uğramıştım. Şöyle: Tariflerde hep ne kadar olduğu belirtmeden şeker serpin derdi. Sonra, o kadar şeker serpmeme rağmen acı oluyordu. Bu tahin ne kadar şeker yiyiyormuş? Neyse sonra 1 bardak tahine 2 bardak şekeri döküp iyice karıştırdım. Baklava yufkası kullandım. 2 yufkayı üst üste serip her tarafına şekerli tahin sürdüm.Sonra bıçakla ufakça doğradığım cevizi üzerine serpiştirip sardım. Yarım parmak kadar kesip tepsiye dizdim. Önceden ısıttığım 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. Çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serptim. Nefis oldu.
Benim gibi sorun yaşamış olanlara belki verdiğim ölçülerin faydası olur diye tanıdık bir tarif eklemek istedim. Afiyet olsun ;)

7 yorum:

  1. Cok güzel gözüküyor tabakta ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  2. Görüntüler nefis.Ellerinize sağlık.

    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  3. Nesliname,Aycan tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir blogla daha tanıştım ne güzel, takipteyim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Suzan tesekkür ederim,her zaman beklerim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. eminim öyle olmuştur ama bişiye takıldım iki yufkanın arasına sürmüyorsun değilmi ? iki kat yufkayı üstüste koyur harcıda onun üzerine ??
    ayyy sorması bile karışık oldu :S

    YanıtlaSil