Biri beni tutsun yoksa ben gidicem

Arkadaşımın annesi Gürcistan'dan yollamış. Tamemen doğal ve kendi bahçelerinden toplanmış. Ceviz dolmalı kiraz reçeli. O minicik tatlı kirazları tek tek cevizle doldurmuş. Bizim Kayseri Mantısı gibi uğraştırır. Ama tadını nasıl anlatsam bilemedim. Ceviz'i çok severim ve yakıştırdığım bir çok yemeğe,mezeye,kahvaltıma eklerim ama bu tam bir rüya olmuş. Öyle nefis ki anlatamam. Evet biri beni tutsun yoksa hepsini yiyip şeker komasından ölebilirim. Bunu bilen veya yapan varmı? Karadeniz'de bilinir diye düşünüyorum.
Birde bu aralar can sıkıcı birkaç olay yaşadığımdan ve ben üzgünsem veya canımı birşey sıkmışsa ağzımı bıçak açmaz, dolayı bloga birşey yazamadım. Kendimi dikişe vererek oyalıyorum. En verimli olduğum zamanlar da maalesef böyle zamanlar. Yine de olmasın isterdim. Biri geliyor sizin emek verdiğiniz birşeyi bir anda yıkıp gidiyor. Düşüncesiz insanlar, birtakım engeller hayatımızda ne yazık ki her zaman olucaktır..Yani engebeli yollarıda aşacağız. Biliyorum. Allah kimseye dermansız dert,hastalık vermesin yeterki.. Off.. Doluyum,ama şu reçelde nasıl iyi geldi,bir bilsen..

Yorumlar

  1. Bu reçeli ilk defa senden duydum. Canını sıkma, bu da geçer. Böyle insanlardan hemen kaçmak lazım olabildiğince uzağa, bizden uzak olsunlar. Bu engeller her ne ise aşarsın sen, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Canını sıklmalarına izin verme..
    reçel çok ilginç ve güzel bir reçele benziyor,dilerim tarifini bulursun ve bizde öğrenmiş oluruz..
    sakin ol ve yola devam:))
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ama şimdi benim canım çekti:)) Canlandırmaya çalıştım tadı ağzımda:))) Kirazın içinde ceviz ne güzeldir kim bilir:) Zaman zaman enerjimizi düşüren insanlar oluyor. Onları da öyle kabullenmek gerekiyor belkide. Herkesin kalbi bir değil!...O negatif enerjiler uçsuni gitsin! Allah herkesin kalbine göre versin;) Öperim sizi:)

    YanıtlaSil
  4. Eşim Karadenizli ama ilk defa görüyorum böyle bir şeyi ve Ben'im de çok ilgimi çekti,nasıl bir sabırdır o öyle minicik kirazları cevizle doldurmuşlar,Ben'de araştıracağım bunu...
    Canım sıkkın demişsin,emek hırsızlığımı var yok sa ? Geçenlerde de başka bir blogta denk geldim çok sinir bozucu bir durum !!!
    Reçelin tarifine ulaşırsan Biz'i de gööör ;)

    YanıtlaSil
  5. nasıl bir uğraşı kirazın içine ceviz doldurmak..
    o güzel ellere sağlık:))
    size de afiyet olsunnn:)) bencede tutmayın kendinizi gidin:))

    YanıtlaSil
  6. ben hiç yemedim ama o kadar güzel anlatmışsın ki canım reçel çekti iyi mi??bence çok hayra alamet değil ama...cevizli hakkaten muhteşem olmalı...bu arada ortak bi noktada buluşuyoruz..üretimin en çok olduğu zamanlar sıkıntılı zamanlar gerçekten galiba..bende öyleyim bu ara y
    ne hobilerime evime temizliğe vyrdum kendimi..hadi hayırlısı..

    YanıtlaSil
  7. Fadiş bende bugünlerin geçeceğini biliyorum. Teşekkür ederim, birde kızım inanılmaz enerji veriyor.Onun sayesinde biraz daha güçlüyüm.

    Evcilik yorumları okuyunca arkadaşımı aradım annesine ulaşıp tarifi vericek canım :)

    Seblacım,sanal enerjim çook teşekkür ederim canım, bizde seni öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  8. diğer yorumlarada dönücem, kuzum durmuyor şu anda , sormayın dünden beri tam gaz emeklemeye başladı

    YanıtlaSil
  9. Sedo kiz, yok sanaldan bir sorun degil :) Tamam sen sor,bende tarifi alir almaz paylasirim canim ;)

    Deniz gercekten büyük emek isteyen bir is, ama bence degmis. Simdi yaz basi olsaydi belki bahcedeki kirazlari böyle degerlendirirdim ;)

    YanıtlaSil
  10. Permaren gercekten öyle, bende ya temizlige vururum ya biseyler üretirim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder