Adım adım Kız Elbisesi dikimi-1

Öncelikle kızıma şu anda büyük gelen bir başka elbisenin üst kısmının kalıp alarak bir kağıda aktardım ve kağıdı kestim. Ardından kumaşı ikiye katlayıp hem ön hem arka olmak üzere 2 adet kestim.
* Elbisenin alt kısmına ise düz bir kumaş kestim.Üst kısmı dikipte elde edeceğim toplam ebatın yarısı kadar daha fazla kestim.Misal üst bel toplam 10 ise ben alt kısmı 15 kestim.
* Elbisenin alt kısmını 2 defa katlayıp ütüledikten sonra düz dikişle diktim.(son resim)
* Alt kısmın açık olan kenarını da (resim1) dikip dikiş kısmını (resim2) ütüledim.
* Son durum resim3 elbisenin üst ve altı ile kenarı dikilmiş alt kısmı.

* Üst iki parçayıda birleştirip dikip dikiş kısmını ütülüyorum (resim1) Son görüntü (resim2)
* Elbisenin alt kısmına,üst tarafı ile birleşicek yerine lastik dikiyorum (resim3)
Siz normal lastikde alabilirsiniz, önemli olan,lastiği gererek üzerinden dikmek.Sonra o büzülüp doğal fırfırı elde ediceksiniz :)
* Sonra alt parça ile üst parçayı dikiceksiniz.
Bunu nasıl yaparım diyenler için: Alt ve üs kısmı ikiye veya dörde bölün. Ön arka ve yanlar.Sonra onları (son resimlerde arkaları birleştirirken) iğne ile birleştirin, ve geri kalan kısımları iğne ile tutturduktan sonra da dikmek daha kolay olacaktır ;)
*Yarın devam edicem bugün maalesef kuzumdan dolayı yetiştiremedim.
*Overlok ile önceden kenarlarını temizlerseniz daha profösyönel durur. Tembel değilim ama sabırsızım,siz bana bakmayın.
*Eğer Overlokunuz yoksa makinazının zikzak dikişi ile temizlesenizde olur. (Bu doğru olmasada ben sonra vaktim olduğu an Overlok ile temize alıcam.O yüzden yanlardan daha fazla pay bıraktım)
Resimlerin üzerini tıklayarak büyültebilirsiniz.
Aklınıza birşey takılırsa sorabilirsiniz. Bilen için anlamak kolay, o yüzden herşeyi sorun çekinmeden ;)
Ama ben terzi değilim unutmayın lütfen.Herşeyi dergilerden,netden öğrenen, kızı için bişeyler diken bir anneyim sadece ;)

Bu arada twitter'da muhabbeti oldu: Bunu yazarken kızımla Bryan Adams - Have You Ever Really Loved A Woman parçasını dinliyoruz ve küçük hatun kendinden geçti :)) Gevşemiş rahat ve mutlu hali görmeye değer ;) 

(Adım Adım Kız Elbsisesi Dikimi -2 )

Aynı kalıptan bayramlık elbise diktim ;)

Yorumlar

  1. Kumaşa bayıldım:)) Çok ama çok güzel:) Ellerine sağlık:) Kendin birşeyler yapabilmek süper:)

    YanıtlaSil
  2. Önce o kızı sonrada elbisesini yerim ben .
    kumaşın renkleri çok hoş ve deseni
    sabırla anlatmışsın bravo doğrusu .

    YanıtlaSil
  3. üzerinde de görelim ama:)

    YanıtlaSil
  4. Kirpiktekä Gözyaşı teşekkür ederim. Haklısın kendi yaptığının yeri ayrı oluyor ;)

    Elifcim teşekkür ederim canım ;)

    YanıtlaSil
  5. Modaeratır yarın üzerinde resimli ekliycem. Akşama veya yarın sabah ilk işim resimleri düzenlemek postu hazurlamak olucak ;)

    YanıtlaSil
  6. Bu robadan modeli bende çok seviyorum, çok pratik bir model, bende kızıma çok şey diktim bu kalıptan.

    YanıtlaSil
  7. merhaba sitenizle yeni tanıştım ve üstteki bir cümle dikkatimi çekti dikişi netten dergiden öğrendim demişsiniz bende dikiş dikmeyi öğrenmek istiyorum ve kursa gidicek vaktim yok bu şekilde öğrenebilir miyim sizce ??

    YanıtlaSil
  8. merhaba sitenizle yeni tanıştım ve üstteki bir cümle dikkatimi çekti dikişi netten dergiden öğrendim demişsiniz bende dikiş dikmeyi öğrenmek istiyorum ve kursa gidicek vaktim yok bu şekilde öğrenebilir miyim sizce ??

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Gamze, tabii ki ögrenebilirsin. Sakin ben yapamam diye düsünme. Ilk baslarda seni mutsuz eden calismalar ortaya ciksada yilma. Internette DIY/Tutorial projelerine bak,videolara bak, Dergileri al oku. Kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  10. merhaba evren gene ben :) epeydir bu elbiseyi inceliyorum dikmeyi düşünüyorum ama iyice kavramak istiyorum bi kaç sorum olucaktı ama inşallah çok bunaltmıyorumdur seni.. dikiş makinasını alırken satan kişi overlok ayağının çok işe yarayacağından bahsetmişti bu elbiseyi dikerken kenarları bu overlok ayağıyla temizlesem olur mu illa overlok makinası mı lazım bide bele lastik dikerken 3 4 sıra şeklinde mi dikiyoruz?? olurda senin gibi güzel dikebilirsem resmini çekip sana yollamak istiyorum paylaşımların çok güzel bize de ne kadar yararlı olduğunu göstermek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden işe yarayacağını söyledimi? Satarken önce kişinin ne kadar bilgiye sahip olduğuna ona göre ürünlerini pazarlamaları gerektiğini düşünüyorum. Overlok ayağı kumaşların kenarlarını temizler, özellikle örme ve esnek kumaşların dikiminde kullanılır. Dikiş makinasının zikzak ayarı ile de son işlemi yapabilirsin, Overlok Makinasına gerek yok il etapda.. Kullandığun lastiğe bağlı. Benim resimde kullandığım 3 sıra hazır lastikdi. Sen daha kalın bir lastik kullanarak tek sırada geçebilirsin. Senin blogun varmı?Kolay gelsin..

      Sil
  11. malesef blogum yok çok hevesleniyorum sizin yaptığınız güzel şeyleri gördükçe ben lastiği masuraya sarmayı düşünüyodum resimden yanlış anlamışım demekki

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, az önce bir postunuzun altına yorum bırakmıştım kalıp paylaşabilir misiniz diye, şimdi buldum aradığım kalıbı:)
    Çok teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ayy cok cici kumasi cok sevdimm bende moda tasarimi okuyrm blogum aha yeni bklerim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder