Lorlu Tarhun Otlu Yaprak Sarması

Aslında bu tarifi tarhunsuz olarak sevgili Yeşim'in sayfasında görüp denemiştim. Sonrasında anneannem (ben nasıl hatırlamıyorsam) eskiden bu yemeği çok yaptığını fakat baharat olarak tarhun otu eklediğini anlattı.
Bende Yeşimin tarifinden tek fark olarak onun baharatları yerine tarhun otu ekleyerek yaptım (kurutulmuşu da satılıyor) yaptım. Tarhun  otunu ince kıyıp lora eklemiştim. Ve nefiss oldu. Yeşim'in tarifi ayrı güzel bu şekilde ayrı güzel. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Okuyup geçmeyin,pişman olursunuz. :)
Ben Yeşim'in tarifini benim arşivimde bulunsun diye buraya ekliyorum ama siz buradan daha detaylı yapılışına ulaşabilirsiniz

malzemeler:
1 su bardağı (200 ml ) ince (köftelik )bulgur
1,5 su bardağı koyu ayran
tuz
malzemelerimizi uygun bir kaba alıp karıştırıyoruz.
bu şekilde 1 saat dinlendiriyoruz
iç harcı:
300 gr tatlı lor
1/2 demet taze nane
(aşağıdaki 2 baharat yerine tarhun otu,karabiber)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 saat sonuda ayran ile dinlenen bulgurumuz ile iç harcımızın tamamını derin bir kapta karıştırıp malzemeler birbirini tutana dek hafifçe yoğuruyoruz.
bir tabağa alıyoruz.

asma yapraklarımızı taze ise haşlıyoruz.salamura ise kullanım için hazırlıyoruz.
yapraklarımıza kafi miktarda iç harcımızı koyup sarmaları sarıyoruz.
büyük bir fırın tepsisine tek sıra olucak şekilde sarılan sarmaları yan yana diziyoruz.
mümkünse hepsinin eşit bir boyda olmasına özen gösteriyoruz.
tepsimiz tamamen dolunca üzerine tereyağı parçaları serpiyoruz.
ve 1 su bardağı su gezdirip önceden ısıtılmış 200' fırında sarmalarımız suyunu çekip üstleri kızarana dek pişiriyoruz.
fırından alıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
ayrıca sarmaları akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.

Cumartesi tariflerini takip eden bilir sevgili Yeşim'in bir sürü tarifini severek yaptığımı. Hatta bazı tarifleri vazgeçilmezim oldu. Onun tarifleri,deneyimleri gerçekten büyük bir cevher,ve denediğim hiç bir tarifde yanılmadı. Paylaştıklarımın dışında yapıp, bittiği için resim çekemediğim ve bu yüzden paylaşamadıklarımda oldu. Mutlaka takip edin derim. Herkese güzel bir haftasonu diliyorum ;)

6 yorum:

  1. Bu nasıl birşey :) çok ilginç bir tarif ayran ila kabartılan lor hmmm ramazanda geliyor ohhh ne güzel olur bu iftar sofranalrında hemide pek bir sağlıklı :) ellerine sağlık.
    Yeşimide tanıdık olduk sayende :D

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım beğenmene çok sevindim.şifalar olsun...walla gün sofralarında çok beğeniliyor tabak tabak yeniliyor her yiyende bune böyle diyor.herkese tavsiye ediyorum bence hemen denesinler...sevgiler canımmm.(minik prensesi yerime koklaya koklaya öpmeyi unutma...)

    YanıtlaSil
  3. klasik yaprak sarmasının içine 1 tatlı kaşığı türk kahvesi koyuyorlar acayip lezzetli oluyor öylede deneyin :)

    YanıtlaSil
  4. Elifcim mutlaka denemeni öneririm, iftara spfrasina da cok yakisir mutlaka ;)

    YanıtlaSil
  5. Yesimcim tekrar tesekkür ederim,bende seni ve kizlari öpüyorum. ;)

    Curcunam,ilk defa duydum?? Gercektenmi??? Cok sasirdim vallahi.. :)

    YanıtlaSil
  6. hayırlı ramazanlar canım arkadaşım.öpüyorum çok.sevgilerimle...

    YanıtlaSil