Bu kurabiyeleri Tunuslu bir arkadaşım yapıp getirmişti ve tadına bayıldık. Arap marketlerinde hazır şekilde satılıyormuş leblebi unu ve sıkça kullanılıyormuş. Fatıma'nın annesi leblebiyi öğütüp kendisi yapıyormuş. Farklı ve bizim severek yediğimiz bir lezzet mutlaka deneyin derim.
Malzeme
400 gr. Mutfak robotunda un haline getirilmiş Leblebi - Unu
80 gr. Un
250gr. Yağ
130 gr. Şeker
1 ç.k. Kabartma Tozu
1 Vanilya
1 tutam tuz
1/2 ç.k. Tarçın.
Hepsini yoğurup hamuru hazırlayın. 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 160 dereceye getirin. Hamura istediğiniz gibi şekil verin (ben yuvarladım) ve fırında 160 derecede yaklaşık 14 dakika pişirin.
Fırından çıkınca üzerine Pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun ;)
deniyecem inşallah
YanıtlaSileline sağlık olsun
offf offf 250 gr maargarin olmadan olsa keşke kurabiyeler :(
YanıtlaSilhemen yapıcaktım yaaaaa
leblebi ununu pek severim çocukluktan beri.bu tarifi z.yağı ya da tereyeğla yapabilirmiyiz ?
YanıtlaSilleblebi ununu pek severim çocukluktan beri.bu tarifi z.yağı ya da tereyeğla yapabilirmiyiz ?
YanıtlaSilBence sıvıyağla da olur.Bunu değil ama başka kurabiyeleri denemiştim. Eğer sıvıyağ kullanılıcaksa mutlaka yumurta eklenmeli,yoksa hamur toplanmaz ;)
YanıtlaSilÇocukluğumuzda az aksırıp tıksırmadık leblebi unu yerken, çok severdim. Bakkaldan minik poşetler içinde satın alırdık yetmezdi evde havanla leblebileri şekerle döver yerdik. Bu tarifi ilk senden duyuyorum eminim çok lezzetlidir:)
YanıtlaSilFadis ben nedense cocuklugumdan hatirlamiyorum leblebi ununu? 80lerin sonuna dogru varmiydi acaba?Deneyen herkes begendi.Önce kimse tahmin edemedi,söyleyince aa dogru falan dediler ;)
YanıtlaSil