Adım adım Bebek Battaniyesi & Hikayesi

Aslında bu güne kadar bebek battaniyesi yapmayı düşünmüyordum. Geçen hafta bebek mağazasına gidip son eksikleri tamamlamak istediğimiz güne kadar. Orada o kadar güzel ve şirin battaniyeler gördüm ki, birine karar veremedim. Sonra neden kendim yapmıyorum, neden bebişimin özel kendine ait bir battaniyesi olmasın dedim. Büyük bir hevesle gidip kumaşları aldım.
Fakat farklılık ararken ne yapacağıma karar veremedim. 3-4 gün internette bakındım. Hepsi birbirinden güzel ama hepsi aynı. Elimdeki kumaşlarıda neden bu renkleri aldım diye düşün düşün kısaca, böyle çok zaman kaybettiğimi farkedip dikiş makinamı çıkardım. Canıma tak etti ve kendi halimden sıkıldım :P
Kalkıp kumaşları kestim. Derken sabunla çizmek yerine daha kolay diye ipler kesip (yukarıda) şekil vermeye çalıştım.Denedikçe farklı resimler oluştu. (Mesela ipler dallara benzediğini gördüm ve sonra o ipleri atmak  yerine bu şekilde kullanmaya karar verdim.) Denedikçe farklı tekniklerle çalıştım. Tam olarak uygulamak için dikiş ayağı gibi teknik malzemelerim olmasada Poppy Treffry_'nin tekniği ilham kaynağım oldu.
Sonra o kadar baktıklarım bir yana tamamen farklı ve kendiliğinden oluşan birşeyler yaptım. O kumaş buna yakışır, şu kumaş olur şu olmaz derken bu çıktı ortaya.
Kelebeğin kanatlarını iki renkli diktim, ve sadece ortadan zikzak dikişle birleştirdim.

Prensesim birkaç ay sonra kelebeği ile oynayabilsin diye kanatların arka kısmını da farklı renkli kumaşlarla diktim.

Son hali bu değil :)  Bu akşam, yani hesaplanan güne 3 gün kala bitirip yarın ekleyeceğim. Arka kısmı mor rengi fleece kumaşı. Ebatları 100cm x 100cm. ..

Yorumlar

  1. Cok güzel evreeeeen!!! Becerikli anne!!!

    YanıtlaSil
  2. Canım teşekkür ederim güzel yorumun için! Dilerim bizi fazla bekletmez ve gelir :)

    YanıtlaSil
  3. Bitmemiş hali bile çok güzel ve özel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. lila hand craft çok teşekkür ederim güzel yorumun için ;)

    YanıtlaSil
  5. çok ayrıntılı ve güzel çalışmışsın çok beğendim...

    YanıtlaSil
  6. ben battaniyeye bayildim ellrine saglik, birkac sorum olacakti # battaniyenin kumasi?? # altina polarmi koydun?? # iki kumasin arasinda herhangi bir sey varmi?

    simdiden tesekkurler
    http://tatlikiraz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Battaniyenin kumaşı 100% pamuk, evet altına polar diktim. İçine ise kalın yün elyaf ile doldurdum. Rica ederim ;)

      Sil

Yorum Gönder