Cumartesi Tarifleri: Muzlu Çikolatalı Dilimler

Özel günlere Yakışır Tariflerden: Muzlu Çikolatalı Dilimler
Zaman ne çabuk geçiyor inanılır gibi değil! Ve ben tarife geçmeden önce herkese sevdikleriyle birlikte geçen mutlu,neşeli ve huzurlu bir bayram tatili diliyorum ;)
Ve bu tatlının bayrama ve diğer özel günlere çok yakıştığını söyleyebilirim. Hem göze hemde mideye hitap ediyor.
Geçelim Tarife.. Kek Tabanı için
200gr. Tereyağı
200gr.Şeker
170.gr Un
4 Yumurta
30gr. Kakao
50 ml Süt
Yarım Pk. Kabartma Tozu
Şurup:
Yarım bardak Neskafe (Yarım Bardak suya 1 Kaşık Kahve)
1 ç.k. Şeker
Arasına: 4 Tane olgun Muz
Üzerine:
1 Litre Süt
5 y.k. Un
5 y.k. Şeker
2 y.k. Nişasta
1 Yumurta Sarısı (Bunun beyazınıda kek hamuruna katabilirsiniz)
100 gr. Bitter Kuvertür
Çikolatalı Ganaş:
120 ml sıvı Krema
160 gr. Bitter Kuvertür
1.Gün önce
Pasta Tabanı Hazırlıyalım.
Un,Kakao,Kabartma Tozunu bir kaba eleyelim.
Fırını 180 dereceye alalım.
Yağ ve Şekeri mikserle çırpalım ve teker teker yumurtaları eklerken çırpmaya devam edelim. Un karışımı ve sütüde ekleyerek hamuru kalıba döküp fırına verelim. 180 derecede yaklaşık 30 dakika (fırına göre değişiyor,kürdan testini yapın) pişirelim.
O sırada şurubu hazırlayalım. Kaynar suya kahve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım.
Kek fırından çıkınca kürdan çöpünü her tarafına batıralım. Ardından fırça yardımı ile ılımış şurubu kekin her tarafına sürelim.
Üzerine gelen Çikolatalı Pastacı Kreması için
Sütün dibi tutmasın diye önceden suyla çalkaladığımız tencereye tüm
Malzemeleri koyup karıştıralım. Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene dek orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp üzerinin sertleşmesini önlemek için hemen kapatalım.
Eğer Kekimiz soğumuşsa, muzları dilimleyip kekin üzerine dizelim.
Pastacı kremasını mikserle 5 dakika çırptıktan sonra kekin üzerine dökelim. Üzerini folyo ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.
Aynı gün
Kuvertürü bıçakla ince doğrayalım. Kremayı ocakta ısıtalım,kaynamadan ocaktan alıp kuvertürün üzerine dökelim. Tahta kaşık yardımıyla kuvertür ediyene kadar karıştırıp soğumasını bekleyelim. Ardından kekin üzerine sürelim.
Bıcak ı sürekli ıslatarak pastacıkları dilimlere keselim,üzerini istediğimiz gibi süsleyelim. Ben muffin kalıplarına dizdim.
Afiyet olsun

5 yorum:

  1. Muz ve çikolata?! İşte buna cumartesi trifi derimmmm! :))

    YanıtlaSil
  2. Tesekkür ederim canim! Güzel bir haftasonu gecirmen dilegiyle ;)

    YanıtlaSil
  3. hazır pastabanla aynı tadı verirmi acaba ? ya da kuvertür çik. yerine bitter kullasak ? ne kadar oyunbozanım değilmi ?
    tarif nefis bozan bendeniz

    YanıtlaSil
  4. Bence olur,neden olmasın.. Hatta çikolatalı keklerden geriye kalanlarlada yapılabilir.. Kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyorlar çok canım çekti:D bana da bekliyorum
    http://coralsfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil