34.Haftamız & Geçen zaman...

Buradaki tarihe bakınca baya bir zaman geçmiş diye geçirdim içimden ama bana sorarsanız artık çabuk geçsin dediğim zamanın akıp gittiğini ve son tatlı telaşların içinde kendimizi zaman zaman kaybettiğimizi farkettim.
Twitter'da yazmıştım. Misafirin de dozu ayarlanamaz oldu. Yine sağolsunlar ama benim bildiğim bebek sevmeye gelinir, bazıları göbek sevmeye geliyor..Ve böylesi de bize fazla gelir oldu. Annelerimiz iyi niyetli teyzeleri frenlemese halka açık göbek sevme günleri diye günler ayarlamamız gerekicek. Bu durum tabii organizasyonlarımızıda etkiledi.
34.Hafta nasıl gidiyor? 51cm 2600kg bende artı 9kg. 32.haftadan itibaren benim için 'eh artık bundan sonraki zaman çabuk geçsin',demenin vakti gelmişti. Çünkü miğdem ilk aylarında olmadığı kadar hassaslaşmaya başladı. Tamam zaten öğünlerimi azalttım ama hanımefendi miğdeye minik ayaklarıyla tekme atmaya bayıldığı için azalan öğünlerimi yarıya indirmek zorunda kalmıştım. Ara ara sabahları miğde bulantım beni bütün gün perişan edicek kadar ileriye gitti. İlk aylar afedersiniz 2 defa çıkarmak zorunda kalırken şimdi 5-6yı bulduk. Size de böyle oldumu? Yani son aylarda miğdesi hassaslaşıp çıkaran varmı?
Bunlar mutluluğumuzu ve heyecanımızı engellemiyor ama enerjim düşük bir şekilde misafir ağırlamak ve eksikleri tamamlamakta zorlanıyorum.
Neyse bu kadar dert yanmak yeter değilmi :) Gelelim güzel gelişmelere. Resimde gördüğünüz 'extra large' :) bebek yatak/arabamız geldi. Bunlar 6.aya kadar yatak olarak kullanılabiliyor. Tekerlekli olması sebebiyle bütün odalara götürebiliyoruz. Özellikle krem rengi istedim ki, hem kardeşi için hemde kendi dilediğim gibi pembe tülden çiçeklerle süsleyebilmek için bu rengi tercih ettim. Krem rengi ise benim için daha huzur verici,doğal bir renk.
Yatak ilk geldiği zaman paketi açıp yerleştirdiğimiz anda çekildi. Başında öylesine astığımız kurdeleden 2 adet daha var. Bunlar ilk bakıştan sonra sökülüp yıkandı. Ütülenip tekrar arabaya takılacak. Önceden yazmışmıydım bilmiyorum: Şeker testimin sonuçları çok iyi çıktı. Bu sizin bebek çok büyük muhabbetleri canımızı sıksada belli ki bizi baya etkilemiş. Biz o yüzden extra large aldık. Çocuk eğitim kitaplarında 6-9 aya kadar burada yatmasını öneriyor. Bizde bunun rahatlığı ile daha bebek odasını almadık. Herşeyi aceleye getirip içime sinmeyen birşey almak istemedim. Birde bunun stresi var. İstediğim krem rengi odayı da bulamadığım için şimdilik bekliyoruz. Daha doğrusu tekrar mobilya alışverişine çıkmadık. Büyük şeyler derken önemli küçük şeyleri unutmaktan korkmuştum ama annelerimiz sağolsun önemli detayları, klinik çantamın içine girecek herşeyi almışlar bile.
Çocuk doktoru olan arkadaşımın,çocuk pedagoğu olan diğer yakın arkadaşımın olması bendeki birçok (bu arada bizim minnoş tekmeliyor) korkumun ve endişemin azalmasına sebep oldu. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyor ve şükrediyorum. İleride dilerim ki onlardan aldığım tavsiyelerle başkalarına da yardımcı olabilirim.
Gün içerisinde diğer blogcu arkadaşlarımada uğrayacağım. Yorumları ve elektronik postalarıyla yanımda olan herkese sonsuz teşekkür ederim ;)

Yorumlar

  1. cnm Allah herşeyi gönlüne göre nasip etsin...

    YanıtlaSil
  2. Amin.Hepimizin öyle olsun. ;)

    YanıtlaSil
  3. sizin misafirler bence gelmek için bahane arıyor gibiler göbek sevmeye bayıldım bu terime hehe

    YanıtlaSil
  4. biz de ufak ufak yatak mı sepetmi diye düşünmeye başlamıştık bu ikisinin arasında bişey heralde, renk seçimi gerçekten harika, bizim minik kızımız içinde ben pespembe şeyler düşünemiyorum. siz tabi benden önce anne olacağınız için son hazırlıklara başlamışsınız. Herşey hayırlısıyla sonuçlanır inşallah minik kızınızı sağlıcakla alırsınız kucağınıza

    YanıtlaSil
  5. Moda(e)rator~ Moda olan Herşey Kontrol Altında haklısın canım, galiba öyle..
    Şekerbulutu merhaba. İnşallah sende prensesine sağlıcakla kavuşursun canım. Böyle güzel haberleri duyunca çok seviniyorum. Evet bu onun arası birşey olması lazım.Yani tekerlekli yatak diyebiliriz. Bana ara sıra kendi gelişmelerinden haberler yazarsan sevinirim ;)

    YanıtlaSil
  6. Maşallah bebişe ve sana. Yatakta pek sevimli.

    YanıtlaSil
  7. Güle güle kullanın.Umarım rahat ve huzurlu geçirirsiniz günlerinizi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder