Cumartesi Tarifleri : İki renkli Çikolatalı Cheescake


500 gr. Labne Peyniri
250 gr. Kakaolu veya Sade Bisküvi
90 gr. Kakao
180 gr. Şeker
7 Kaşık Un
2 Yumurta
1 Vanilya
200 ml sıvı krema
180 gr. Sütlü çikolata
180 gr. Beyaz Çikolata

Süs: Şeker Yıldızlar
22-22 cm santim Kalıp için

Elimizle ufaladığımız bisküvileri ve yağı mutfak robotunda iyice ufalayıp pişirme kağıdı serdiğimiz kalıbın içine dökelim.
Bisküvileri kalıba yayıp bastıralım.
Bisküvili kalıbı buzdolabında beklemeye alalım.
Beyaz ve sütlü çikolatayı ayrı ayrı benmari usülü eritelim. Beyaz Çikolata sütlü çikolata gibi kolay ve homojen biçimde erimediği için (ki bu çikolatasına göre değişiyor) bir parça beyaz çikolatadan kenare oyun. Eriyen beyaz çikolataya daha tencere üzerinde iken o bir parçayı atarsanız daha akıcı bir kıvam elde edersiniz.
Fırını 175 dereceye alalım.
Çikolatalar benmari usülü erirken, yağı ve şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın.
Sonra labne peyniri ve sıvı kremayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Bu karışımı ikiye ayırın. Bir kısmına beyaz diğerine benmari usülü erimiş sütlü çikolatayı ekleyin. (İki çikolatadanda yaklaşık 30gr. ayırın)Tahta kaşıkla iyice, ayrı ayrı karıştırın.
Dolaptan çıkardığımız bisküvili tabana iki karışımıda ister yanyana ister kat kat dökün.
Yaklaşık 1 saat fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Ben son 20 dakika altını 160 deredeceye aldım. Çıktıktan sonra en az 1,5-2 saat dışarıda soğumasını bekleyin. Fakat fırından çıktıktan 10 dakika kadar sonra keki, geriye kalan çikolata ve yıldız şekerlerle süsleyin. Önceden keserseniz cheescake her zaman dağılır.
Afiyet olsun.. ;)

Yorumlar

  1. Sizin cumartesi tariflerini çoks eviyorum bu cheescak te çok güzel gözküyor..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Nasıl canım istedi şimdi bu pastayı :)

    YanıtlaSil
  3. güzel yorumlariniz icin tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder