Sonbahar temalı etekte Yapım Aşaması


Bu yazımda bahsettiğim etekte dün daha çok aplike çalışmalarına ağırlık verdim. Kısıtlı zamanıma rağmen enerjim yüksekti diyebilirim. Göbek büyüdükçe hareketlerde ister istemez ağırlaşıyor, eskiden yapmak istediğim birşey yapamıyorum çünkü gobişim engel oluyor :)
Dün Freehand çizmeye başladım demiştim ya, sanki yeni başlamışım gibi bir başlık oldu. Fakat ben çocukluğumdan beri çizerim. Bu yeteneğimi üniversitede seçmediğim için pişmanım diyebilirim. Fakat bir ara o kadar çok çevremde portre çizmem istendiki ara ara 'iyiki resim bölümüne girmemişim' dediğimde oldu.
Aplikeler için çift taraflı tela kullandım. Resimde görüldüğü gibi bu kağıt (pişirme kağıdı dokusunda) ve iki tarafıda yapışıyor. Yani bir tarafı ile esas resmi kağıda kopyalıyorsunuz, diğer tarafını kumaşın arka tarafına koyup ütülüyorsunuz. O kumaşa yapışıyor ve siz kolayca o motivi kumaştan kesiyorsunuz. Sonra isterseniz tela kumaşın üzerinde iken dikebilirsiniz, ardından kolayca çekersiniz kağıdı. Ben telayı çıkarıp sadece aplikeyi eteğin üzerine diktim. Elbise olarak diktiğim bir bluzden arta kalan çiçekli pastel pembe renk ağırlık bir kumaş kullandım.
Fazlasını anlatmıyım sürpriz olsun:) Yarına bitiririm diye düşünüyorum.
Dikiş ise en kolay tarafı. Astar olarak altına ince bir pamuk kumaş kullanacağım. Ne de olsa önümüz kış.

Yorumlar

  1. bende merakla bitmesini bekliyorum çift taraflı telayı nerden buldun ben bursadayım bulamıyorum. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. bende merakla bitmesini bekliyorum çift taraflı telayı nerden buldun ben bursadayım bulamıyorum. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. heyecanla beklemekteyim bitmesini

    YanıtlaSil
  4. akasya ağacı, Bursa'da nerede bulunur bilemiyorum. Benim oturduğum yere yakın büyük bir kumaşçı dükkanı var orada herşeyi bulmak mümkün. Umarım buradan bir arkadaş yardımcı olur, en kötü ihtimal terzine gidip sorabilirsin.

    nazpek bende merak ediyorum ;)

    YanıtlaSil
  5. Şimdi siz burdan anlatırken kolaymış gibi duruyor.Ama denesem yapabilir miyim bilmiyorum..Biraz seyretsem kaparım aslında..

    Güzel olacağa benziyor.Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  6. Yurdanur eğer hoşunuza giderse bir dahaki çalışmamda daha detaylı anlatırım. Mutlaka yapabilirsin, cesaret edip ilk adımı atarsan gerisi gelir. Daha çok ucuz kumaşlarla çalışmaya başla. Eğer kötü olursa bile çöpe atarken zorlanmazsın ;)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar tatlim! :)
    Cizim konusunda gercekten cok yetenekli buldum seni.
    Bir mahsuru yoksa ne okudugunu sora bilirmiyim.
    Bu arada etegide merakla bekliyorum.=)

    Big mucux :-*

    YanıtlaSil
  8. Canım teşekkür ederim. Bilgisayar müh. bölümünü okudum. Fakat bu alanda fazla çalışmadım. Senin inanılmaz güzel çalışmaların yanında benim etek çok sönük kalır :P Bende öpüyorum (ve bekliyorum :) )

    YanıtlaSil
  9. Çizim konusunda yetengım yok fakat kurslaraa tkılmaya başladım. Geliştireceğim bu konuda kendımı..

    Ciiden cok meraklandım:)Bundan sonraki postu 4 gözle bekliyorum

    YanıtlaSil
  10. Hadi bakalım kolay gelsin... :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder