Cumartesi Tarifleri - Zengin Kek (Kabaklı,Frambuazlı ve dahası)


Malzemesi:
290 gr.Un
250ml Sıvıyağ
½ Ç.b. Süt
1 Y.K. Sıvı Vanilya
350 gr. Şeker
4 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
250 gr.Kabak (kabukları soyulmuş,rendelinmiş)
1 bardak Dondurulmuş Frambuaz
120 gr. Kavrulmuş Ceviz veya Fındık
2 Ç.k. Tarçın
1 Ç.k. Muskat rendesi
1 Ç.k. Zencefil Tozu/rendesi

Şurubu:
½ çay kaşığı kaynar su
1 ç.k. şeker

Üzerine:
½ ç.b. Pudra şekeri, birkaç damla limon suyu

Fırını 180 dereceye alıp ceviz veya fındıkları tepsiye atıp fırına verelim.
10 dakika sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.
Bir kaba Unu,Kabartma Tozunu, toz baharatları eleyelim.
Sıvı malzemelere geçmeden önce mutfak robotunda un gibi inceltelim.
Şekeri ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle 3 dakika kadar, karışım beyaz olana kadar çırpalım.
Ardından sıvıyağı ekleyip devam çırpalım.
Azar azar unu ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. En son kabak rendesini ekleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştıralım,ardından dondurulmuş frambuazı ekleyelim ve son kez tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış kaba dökelim. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. (Kürdanı batırıp pişip pişmediğin-i kontrol edin. Pişme süresi fırına göre azalabilir/uzayabilir.)
Ben 25 dakika sonra üzeri kızarınca altını 165 dereceye alıp içinin iyice pişmesini sağladım.
Fırından çıkan sıcak keke kürdanla delip fırçayla soğumuş olan şurubun yarısından sürelim.
Kek soğuyunca ters çevirip bir tabağa alalım ve aynı şekilde üzerini kürdanla delip geriye kalan şurubu fırça yardımı ile kekin her tarafına sürelim.
Pudraşekeri birkaç damla limonla sos haline getirilir ve yine fırça yardımı ile kekin üzerine dökülür.
Sıcak iken tadı ayrı güzel bir gün bekledikten sonra ayrı güzel.
Folyoya sardığımız kek 3-4gün lezzetini kaybetmeden afiyetle yenilebilir.
Malzeme o kadar çok ve bereketliki, yarım tarifide yapsanız yeter.

Afiyet olsun

Yorumlar