Krem peynirli,tarhun otlu somon sarması.. Cumartesi Tarifleri..


Migroslarda buzdolabında pakket Somonları tek tek ayırıp arasına krem peynir sürüp sarıyorum.
Krem peynire tarhun otu, ve diğer kurumuş yeşillikleri karıştırıyorum. Bazende minik minik doğradığım dolmalık kırmızı biberi ekliyorum.  Daha leziz olsun diye akşamdan hazırlayıp kapalı kutuda, buzdolabında bekletiyorum. Uzun kahvaltı, yani brunchlara çok güzel yakışıyor.
Afiyet olsun ;)


EK Bilgi :
Tarhun otu keskin ama hoş bir kokuya ve tada sahip bir bitkidir. Ben genelde krem peynir dolmalarına, mesela pişirilmemiş, taze kırmızı veya sarı biberlere, çorbalara, çeşitli sebze yemeklerine ince ince doğrayıp ekliyorum.


Bu sitelerde de bilgiye ulaşabilirsiniz: 
http://saglik.meleklermekani.com/tarhun-otu.html

10 yorum:

  1. Tarhun otunun ilk defa duyuyorum..Başka nerelerde kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Sevgi Sevdalısı
    bu bitki ile ilgili birkaç bilgi içerikli site buldum umarım biraz yardımcı olur.
    http://bitkilerinyararlari.blogcu.com/tarhun-otu/3219642

    http://saglik.meleklermekani.com/tarhun-otu.html

    resmini ve ek bilgileri bu posta ekledim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ben hic somon yememisim simdi farkediyorum hemen eksigimi kapatmaliyim :)

    YanıtlaSil
  4. cahilliğime verin lütfen, somonu pişirmeden mi yeniyor bu tarifde?

    YanıtlaSil
  5. Rumeysa hiç öyle şey olurmu tabii ki sorabilirsin, asla çekinmeyin ne olur.
    Çiğ değil canım, füme edilmiş (smoked salmon)yani :

    Tütsüleme
    Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Yemek Pişirme Yöntemleri - Tütsüleme (Füme Yapma)

    Tütsüleme ya da Füme yapma, yiyeceklerin duman altında hazırlanması işlemidir.
    Etler ve balıklar tütsülemenin en çok kullanıldığı yiyecek maddeleri arasındadır. Ancak kümes hayvanları ve peynir de tütsüleme yöntemiyle hazırlanabilir.
    Tütsüleme için kullanılan duman genellikle meşe veya kayın odunu yakılarak elde edilir. Bazan akçaağaç, elma, kiraz veya erik ağaçlarından elde odunlar da bu amaçla kullanılabilir. Çin'de çaya lezzet vermek için pirinç, şeker ve çay gibi maddelerin yakılmasından elde edilen dumanla tütsüleme yapılır. Kuzey Amerika'da ise mısır koçanları yakılarak jambon ve domuz pastırması tütsülenir. Tütsülenerek yenilen en yaygın yiyecek füme somon balığıdır.

    Yalnız bunlar migroslarda hazır satılıyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. :) açıklama için çok teşekkürler..:)
    tadını merakettim şimdi,denemeli..

    YanıtlaSil
  7. rica ederim.umarim kisa zamanda deneyebilirsin ;) sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim..Bakıyorum hemen (:

    YanıtlaSil