Çilekli hafif bahar pastası - Cumartesi Tarifleri


Çilekli hafif bahar pastası

2 Paket Kedidili Bisküvi
1 bardak ılık Nescafe
750 gr. Çilek
600 ml Krema
3 Pk. Krema Sertleştirici
200 gr. Sütlü kuvertür

Çilekleri yıkayıp saplarını kesin ve ortasından uzunlamasına yarıya kesin.
Kuvertürü benmari usülü eritin.
Krema ve sertleştirciyi, krema sertleşene kadar çırpın. Benmari usülü eriyen kuvertürü kremaya ekleyip karıştırın.
Kek kalıbının veya varsa kelepçeyi pasta tabağına yerleştirin. 1 bardak kahveyi bir tabağa boşaltın.
Yanlara gelecek Kedidili bisküvilerin bir tarafını, ve hepsini aynı boyda olmak şartıyla bıçakla kesip kelepçenin etrafına dizin. Geri kalan minik alt kısımları pastanın içine yerleştirilecek.
Kedidili bisküviyi kahveye bandırıp hemen çıkartıp tabağa yerleştirin. Üzerine kuvertürlü krema ve ardından dilimlenmiş çilekleri yerleştirin.
Elinizdeki malzeme bitene kadar devam edin.
Buzdolabında beklettiğimiz hafif yaz pastasının tadı en güzel ertesi gün bir bardak sütlü kahve eşliğinde oluyor.
Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. offff bu harika gözüküyor etrafına kurdele de geçirebilirdin canım ama onsuz bile şahane ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. 5 dilim rica ediyorum!!!! Uffff!

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Çok pratik ve şık bir tarif.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil