Cumartesı Tarifleri - Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı


yanında cacık..mmm
En sevdiğim yemeklerden biridir Mercimekli Bulgur Pilavı. Birde yanında cacık olursa başka birşey istemem. Bu benim yaptığım,damak zevkimize uydurduğum şekli.

Malzemeler:

½ bardak yeşil mercimek
1 bardak pilavlık bulgur
4 adet yeşil biber – ince doğranmış
2 YK biber salçası
1 YK domates salçası
1 diş sarımsak
3 YK tereyağı
1 YK Sıvı yağ
2 bardak su
Tuz, karabiber
(YK = Yemek Kaşığı )

Yapılışı:
Önce ayrı ayrı olmak üzere mercimek ve bulgur süzgecin içinde suyu berrak akana kadar yıkanır.
Mercimekleri bir tencereye alıp üzeri kapanana kadar su ile dolduruyoruz. Tencereyi ocağa alıp kaynattıktan sonra yarım saat daha orta ateşte pişiriyoruz.
Haşlanan mercimekleri ocaktan alıp geriye kalan suyunu süzüyoruz.
Tencereye tereyağını alıp yağ yanmadan, sıvı yağı, salçayı ve ince doğranmış biberleri ekleyip bir iki defa tahta kaşıkla karıştırıp kavurduktan sonra bulguru ve mercimekleri ekliyoruz.
2 bardak suyu ekledikten sonra suyuna damak zevkine göre karabiberi ve tuzu ekleyip suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Nedense buraya ekleyince resimler daha bulanık gösteriyor büyütüp orjinal haline yaklaştırmak isteyince..
Keyifli, huzurlu güzel bir haftasonu diliyorum.. ;)

3 yorum:

  1. Merhaba,
    Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Blogunuz çok güzel. Sık sık görüşmek ddileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım bende çok severim mercimekli bulguru :)


    seni izlemeye aldım, sık görüşeceğe benziyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. bülbülünyeri teşekkür ederim güzel yorumun için :)

    tub@ sık sık beklerim canım ;)

    YanıtlaSil