Karamelli Cevizli Matcha Tartı

Karamel Cevizli Matcha Tartı
Tart hamuru için:
350 gr. Un
225 gr.Tereyağ
2 Yumurta
1 Vanilya
2-3 Yemek Kaşığı Matcha (Yeşil çay tozu)


Karameli için:
90 ml sıvı krema
90 gr. Şeker
100 gr. İri dövülmüş ceviz
2 Yemek Kaşığı tereyağ
2 Yemek Kaşığı Bal
Tart için bütün malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayan tart hamurunu kolayca ve temiz bir şekilde açabilmek için pişirme kağıdı ve streç folyo arasında, kalıp büyüklüğünde açın.
Nasıl bir kalıp olduğuna siz karar verin. Pişirme kağıdı kalıbın üstüne gelecek şekilde yerleştirip kalıbı buzdolabında yarım saat veya buzlukta 15 dakika bekletin.
Fırını 180 dereceye getirin.
Bu arada dövülmüş cevizleri fırına atıp fırın tart hamuru için iyice ısınan kadar bekletin.
Isınan fırına buzdolabından çıkardığımız hamuru atın. Bu defa dalgınlığıma geldiği için yapmadım ve hamur biraz kabardı. Normalinde üzerine pişirme kağıdı ve bunun üzerine kuru bakliyat koyup hamuru pişiriyorum. Bu şekilde hamur dümdüz kalıyor.
Neymiş arkadaşla laflarken tart yapmamak lazımmış. Hamuru 12-14 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
Şekeri tencereye alıp karamelize olana kadar ocakta bırakın. Şekerim rengi kahverengiye dönünce yağı, balı ve sıvı kremayı ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırın ve ocaktan alın. Cevizi ekleyin karıştırın.
Ilımış tartın üzerine ılık karamezli cevizi ekleyin.


Afiyet olsun..



Yeşil Çay Tozu:Başta Japonya olmak üzere Doğu Asya'ya özgü, sağlıklı yeşil çayın toz hali, doğal renklendirici olarak da sıkca hamurlarda kullanılır..

2 yorum:

  1. günaydın arkadaşım,iki adresimle izlemeye alıyorum seni,kutsalceyiz ve kutsalsofra,beklerim,KARADENİZden sıcacık sevgiler,selmlar

    YanıtlaSil
  2. Sıcak ve samimi yorumun için teşekkür ederim ;)Karadeniz'de yaşamak bir ayrıcalık gerçekten.Mutlaka uğrayacağım. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil