Hamburg ve En Leziz Çaylar Mekanı

Haftasonu kısa bir Hamburg turu yaptık. İlk durağımız liman oldu. Orada Almanya'nın en tanınmış ve köklü çay üreticisi Meßmer Çay'ların meşhur Cafe'si Meßmer Momentum'a uğradık.

olunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken bir yer. Allahım sana geliyorum detirten çaylar var ve maalesef bazıları sadece burada satılıyor. Bu fotograftaki ise çay kokteyli, smoothie gibi şekersiz ve sağlıklı. Bunun gibi bir sürü çay kokteyli mevcut. 

Diğeri ise Hindistancevizi truff lu Beyaz Çay. O kadar çok çeşit çay var ki, ve birçoğunu duymadığımız, hangisini deneyeceğimize zor karar verdik. Bunun yanında Tee Rose, Bol Baharatlı Siyah Çaylar (Likapa, Tarçın, Kakuleli Mesela) çaylar var. Hesabı öderken size ufak bir kutu veriyorlar kişi başına, ve her kutu başına shop'dan 3 poşet dilediğiniz çayı alabiliyorsunuz.

Tabii bunu kısaca ve fısıldayarak eklemek istiyorum, tatlılarından da denedik. Kaliteli malzemeleri tadında belli eden nefis tatlıları erittiğimi ise yüksek sesle eklemek istiyorum. Ne de olsa bütün gün yürüdük. ;)
Eski ve Ultra Yeni binaların dipdibe oluşu dikkatimizi çekti.
Şansımıza Havalar Kötü olsa da yine de keyfini çıkarmaya çalıştık.
Hamburg'un en meşhur yeri ise Reeperbahn dedikleri, eskiden sadece genelevlerin, barların vb. eğlence mekanlarının olduğu, bugün daha çok turist uğrak yeri olan, table dance, casino, ve biraz las vegas tadı verilmeye çalışılan, zamanla KFC , McDonalds ve hatta türk dönercilerinde bulunduğu, cıvıl cıvıl bir muhit diyebilirim. Video'da da göreceksiniz. Akşam karanlık olunca nasıl olur bilemem ama biz iki çocukla gezerken hiç sorun yaşamadık. Aksine çocuklu ailelerin ve bu kadar çok turistin olmasına şaşırdık.
Mutlaka Old City dedikleri yeri de görmenizi tavsiye ederim. Restoranların iyisi maalesef önceden rezervasyon istesede limanda nefis bir balık yiyebileceğiniz bir mekan bulmak yine de mümkün.
Biz tavsiye üzerine Hensler & Hensler'a gittik ve bize 1 saat sonra gelin dediler. Bir saat fırtınaya aldırmadan gezdik ve beklediğimize kesinlikle değdi. Sahibi meşhur, TV show'u olan bir aşçıymış. Buna rağmen fiyatları şaşırtıcı derecede uygundu. 
İnstagram'da  bu yazıyı yayınlayacağıma dair söz verdiğim bu saatte burdayım ve sözümü tuttuğum için mutluyum. Kendime vakit ayırdığım saatler de şimdilik böyle..
Şimdi iyi seyirler diliyorum. ;)


Merak eden olursa :Takılarım: EcoDesignProject

Yorumlar