Çok iddalı bir isim ama püf noktalara da dikkat edilirse gerçekten çok güzel oluyor. Ben Yuvarlak kalıpta yaptım, kare kalıptada yapılabilir.
250 gr. Tereyağ
250 gr. Sütlü kuvertür
320 ml Süt
320 gr. şeker
2 Yumurta
1 ç.k. sıvı vanilya
230 gr. Un
3 Y.K. Nişasta
3 Y.K. Kakao
Yarım Paket Kabartma Tozu
Şurubu: 1 ç.b. Kaynamış Su, 2 Paket Vanilya
Sosu: 80 gr. Sütlü Kuvertür, 100ml sıvı krema
Malzemeler 26cm yuvarlak kalıp için
Püf Noktalar: Biz sütlü kuvertür tercih ettik, isterseniz bitterde kullanabilirsiniz. Çikolatanın kalitesi ne kadar iyi olursa tadı o kadar güzel olur.
Kürdanı mutlaka kekin içine iyice batırın ki fırçayla sürülen şurup kekin tamamını ıslak bir kıvama getirsin.
Fırını sık sık kontrol edin kek kurumasın.
Bir tencereye yağ,süt,şeker,kuvertür eklenir ve düşük ısıda malzemeler eriyip homojen kıvam alana kadar karıştırılır. Malzemeler eriyince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Fırını 170 dereceye getirelim.
O esnada ben su ısıtıcıda su ısıtıp 2 Paket Vanilyanın üzerine döküyorum.
Vanilya şekeri eriyene kadar karıştırıp hazır olan şurubu ılımaya bırakıyorum.
Un,nişasta,kabartma tozu ve kakao bir kaba elenir.
Soğuyan homojen sıvı bir kaba alınır. İçine un ve yumurta eklenip mikserle malzemeler iyice karışana kadar 1-2dakika çırpılır.
Önceden ısınmış fırında yaklaşık 45-55 dakika (lütfen kürdanla kontrol edin, pişmesi fırına göre değişebiliyor)
Pişen keki fırından alıp kürdanla her tarafına delik açın (tam batırınki nemli kıvamı dibine kadar olsun) Şerbeti fırça yardımıyla sıcak kekin her tarafına sürün.
Sos için: Kuvertürü bıçakla ufak ufak doğrayın. Kremayı tencerede kaynama noktasına gelene kadar pişirip kuvertürün üzerine dökün. Kuvertür eriyene kadar iyice karıştırıp 5 dakika bekletin.
Bu karışımı kekin üzerine dökün.
Ilıkken yanında vanilyalı dondurma ile servis yapın. Ertesi gün ve onda sonraki gün ise tadı ayrı bir güzel ve nemini kaybetmeyen harika bir tad..
Mutlaka tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Cumartesi Tarifleri serisinde tariflerinizin yayınlanmasını istiyorsanız bana tarifi email olarak, veya yorum olarak yollayın. Yorum olarak tariflerini yorum bölümünde yayınlamadan direk post olarak yayınlayacağım ;)
250 gr. Tereyağ
250 gr. Sütlü kuvertür
320 ml Süt
320 gr. şeker
2 Yumurta
1 ç.k. sıvı vanilya
230 gr. Un
3 Y.K. Nişasta
3 Y.K. Kakao
Yarım Paket Kabartma Tozu
Şurubu: 1 ç.b. Kaynamış Su, 2 Paket Vanilya
Sosu: 80 gr. Sütlü Kuvertür, 100ml sıvı krema
Malzemeler 26cm yuvarlak kalıp için
Püf Noktalar: Biz sütlü kuvertür tercih ettik, isterseniz bitterde kullanabilirsiniz. Çikolatanın kalitesi ne kadar iyi olursa tadı o kadar güzel olur.
Kürdanı mutlaka kekin içine iyice batırın ki fırçayla sürülen şurup kekin tamamını ıslak bir kıvama getirsin.
Fırını sık sık kontrol edin kek kurumasın.
Bir tencereye yağ,süt,şeker,kuvertür eklenir ve düşük ısıda malzemeler eriyip homojen kıvam alana kadar karıştırılır. Malzemeler eriyince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Fırını 170 dereceye getirelim.
O esnada ben su ısıtıcıda su ısıtıp 2 Paket Vanilyanın üzerine döküyorum.
Vanilya şekeri eriyene kadar karıştırıp hazır olan şurubu ılımaya bırakıyorum.
Un,nişasta,kabartma tozu ve kakao bir kaba elenir.
Soğuyan homojen sıvı bir kaba alınır. İçine un ve yumurta eklenip mikserle malzemeler iyice karışana kadar 1-2dakika çırpılır.
Önceden ısınmış fırında yaklaşık 45-55 dakika (lütfen kürdanla kontrol edin, pişmesi fırına göre değişebiliyor)
Pişen keki fırından alıp kürdanla her tarafına delik açın (tam batırınki nemli kıvamı dibine kadar olsun) Şerbeti fırça yardımıyla sıcak kekin her tarafına sürün.
Sos için: Kuvertürü bıçakla ufak ufak doğrayın. Kremayı tencerede kaynama noktasına gelene kadar pişirip kuvertürün üzerine dökün. Kuvertür eriyene kadar iyice karıştırıp 5 dakika bekletin.
Bu karışımı kekin üzerine dökün.
Ilıkken yanında vanilyalı dondurma ile servis yapın. Ertesi gün ve onda sonraki gün ise tadı ayrı bir güzel ve nemini kaybetmeyen harika bir tad..
Mutlaka tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Cumartesi Tarifleri serisinde tariflerinizin yayınlanmasını istiyorsanız bana tarifi email olarak, veya yorum olarak yollayın. Yorum olarak tariflerini yorum bölümünde yayınlamadan direk post olarak yayınlayacağım ;)
hımm gercekten nefis görünüyor
YanıtlaSilİddiayı hakediyor bence:)
YanıtlaSilSüper görünüyor..
Sevgi ve muhabbetle
Çikolata çikolata diye kendimden geçtiğim bugünlerde bu güzel tarifi bir an önce denemek istiyorum.
YanıtlaSilElinize sağlık.Bebeğinizi beklerken bu güzel tarif kadar tatlı geçsin günleriniz :)
İyi pazarlar (Pazar kahvaltısında kulaklarımızı çınlatalım :)
süper görünüyor... tariflerini çok beğeniyorum zaten...
YanıtlaSilŞahane gözüküyor,hemen denemeliyimmmmm :)
YanıtlaSilGüzel yorumlariniz icin cok tesekkür ederim. Mutlaka deneyin ;)
YanıtlaSilKesinlikle deneyecegim, ziyaretiniz icin tskler, sizinde denemenizi ve denedikten sonraki yorumuzuda bekliyorum ins.
YanıtlaSilsevgiler sükran
Karnım açıktı :D N egüzelde anlatmışsın.İzlemey alıyorum seni.Aarsıra senden kopyalar ile belki mutfakta şaheserler yaratbilirm
YanıtlaSilBereket Softasi & Sezgi denerseniz resim yollayin seve seve yayinlarim.Güzel yorumunuz icin tesekkür ederim ;)
YanıtlaSilMerhaba ,
YanıtlaSilBen bu haftasonu tatilini firsat bilip denedim . malzemeleri teker teker kaselere koyup masanin uzerine dizdim . Herseyi sirasiyla yapmaya basladim. Taa ki "icine un ve yumurta eklenip..." cumlesine gelene kadar . Ama malzeme listesinde yumurta yazmamissiniz
:( . Ben tarif disina cikamam, goz karari birsey ayarlayamam :( . Panikle annemi aradim,iki yumurta kir dedi . Ben de denedim, sonuc lezzetli oldu ama aslinda kac ymurta eklemek lazim?
Tesekkurler
Hasene
Shade and Love süpersin! Hemen hatamı düzeltiyorum, ve dikkatinden dolayı teşekkür ediyorum. Annen de süpermiş çünkü tahmini çok doğru: 2 yumurta! ;) Sevgiler
YanıtlaSilTesekkur ederim , guzel tarifler icin . Onumuzdeki uzuun bayram tatilinde denemek istedigim bir kac tarifini aldim .
YanıtlaSilSimdiden tatli bayramlar :)
Hasene