Kavrulmus Börek Tarifi (Yöresel Lezzetler)

Bu tarifi paylastim mi bilmiyorum ama yapilan en kolay yenilen en lezzetli böreklerden biri. Kayseri ve Konya da bilinen bir börek oldugunu duydum. Burada da paylasildigina hic rastlamadim.Inanilmaz lezzetli mutlaka denemenizi tavsiye ederim. 

Malzemeler:

1/2 yas maya
2 bardak ilik su
Bir tutam seker
1 t.k. tuz
1/2 c.b. siviyag
Aldigi kadar un
Peynir
Yumusak bir hamur yogurup mayalanmasi icin bekletiyoruz. Yskkasik 1saat sonra, yogurup cevizden biraz büyü parcalar koparip cok ince olmayacak sekilde acip peynir koyup kapatiyoruz. Bir tost/tava vb. arkali önlü pisiriyoruz. Genisce tavaya bol tereyag eritip, bir tutan tuz atiyoruz. Börekleri yavas yavas icine atip, altli üstlü cevirdikten sonra üst üste koyup, digerlerine yer aciyoruz. Bu sekilde hepsi kavrulduktan sonra, neyse ki yilda sadece birkac defa yiyiyoruz bisey olmaz diyerek afiyetle yiyiyoruz.
 Denerseniz afiyet olsun. ,-)

Yorumlar