Fermente Zencefil Suyu icin
2 bardak (500ml) icme Suyu
40 gr. Ince dogranmis Zencefil
30 gr. Kahverengi/dogal seker
Limonata icin
2 Litre Icme Suyu
170-190 gr Kahverengi/dogal seker (bize 170 gr yetiyor)
2-3 Taze Limonun Suyu
110-130 ml Fermente Zencefil Suyu.
Geri kalan suyu 5-6 gün boyunca hergün , günde 1x tahta kasikla karistiriyorum. Sonra agzi kapali,üzeri bezle örtülü dolapta bekletiyorum. 7 hafta sonra nefis Zencefil suyum oluyor. Tekrar limonata yapmak icin bu sudan biraz alip 2 gün daha besliyorum. Isterseniz 9-10 gün boyunca besleyin.
Seker oranini damak zevkinize göre ayarlayin.
2 bardak (500ml) icme Suyu
40 gr. Ince dogranmis Zencefil
30 gr. Kahverengi/dogal seker
Limonata icin
2 Litre Icme Suyu
170-190 gr Kahverengi/dogal seker (bize 170 gr yetiyor)
2-3 Taze Limonun Suyu
110-130 ml Fermente Zencefil Suyu.
Geri kalan suyu 5-6 gün boyunca hergün , günde 1x tahta kasikla karistiriyorum. Sonra agzi kapali,üzeri bezle örtülü dolapta bekletiyorum. 7 hafta sonra nefis Zencefil suyum oluyor. Tekrar limonata yapmak icin bu sudan biraz alip 2 gün daha besliyorum. Isterseniz 9-10 gün boyunca besleyin.
Seker oranini damak zevkinize göre ayarlayin.
Yorumlar
Yorum Gönder