Evde Snickers Nasıl Yapılır? - Raw Healthy Snickers Bar Recipe

Bizim için yavaş yavaş ama emin adımlarla paketli ürün alma konusunu kapatıyorum. Her zaman derim. Asla birşeyden tamamen vazgeçtim demem. Çünkü şartlar herzaman buna el vermeye bilir. Mesela tatilde olurum, misafirlikte olurum falan filan :)
Ama bu vereceğim kolay tatlı tarifi, inanın hazır çikolata, karamelli tatlılardan vazgeçmenizi sağlayacak cinsten. Karamel / Fıstık / Çikolata ve Tatlı sevenlerin bayılacağı bir tarif.

Malzemeler de çok az:

6 küçük snickers için:
İç için:
1/2 bardak parçalı fıstık ezmesi (hazır alıcaksanız, katkısız doğal olanından alın, kendim yaparım diyorsanız, yapımını önümüzdeki günlerde payla)
1/2 bardak medine hurması / veya en az yarım saat suda beklemiş hurma
esas vanilya
isterseniz tuzlu fıstık (ben kendi hazırladığım fıstık ezmesine irice kıyıp ekledim ve deniz tuzu (fleur de sel ekledim)
(isterseniz tatlandırıcı ekleyebilirsiniz. 1 y.k. bal/agave ..ben gerek duymadım)

Dışı için
1 y.k. hindistancevizi / sade yağ
1 y.k. kakao
1.5 y.k. tatlandırıcı (bal/pekmez/akçaağaç veya agave şurubu)

Bu kadar ;)


  • İç malzemeyi mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekin. Pişirme kağıdı/tepsi üzerine bastırıp buzdolabına koyun.

  • Dış malzeme için: Yağı eritin. Kakao ve tatlandırıcıyı ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında veya buzlukta en az yarım saat bekleyen iç harcı çıkarıp dilimleyip dış karışımla kaplayın, daha kolay üzerine dökün. Tekrar buzdolabında soğumaya alın.
  • Hazır gıda ve sürekli tatlı yemeye alışık biri için 'belki' pek tatlı gelmeyebilir. O yüzden isterseniz iç malzemeye azar azar , bence en fazla 1y.k. tatlandırıcı ekleyin. Fakat unutmayın ki, bekledikçe tadı oturuyor. Daha tatlı oluyor..
  • Tadı tam snickers, görüntü de tam olsun istiyorsanız, üzerine fıstık serpiştirip çikolata sosu döküp buzdolabına koyabilirsiniz.

Bayılacaksınız, gerçekten ;)

Yabancı sitelerden herhangi bir kaynak vermiyorum. Çünkü onlarca sayfaya baktım, bir sürü malzeme ve onlarca tarif var. İyice kafam karışınca kendim deneyip en basit ve bulunabilir malzemelerle en lezzetlisini ortaya çıkarmaya çalıştım. Başarılı olduğuma inanıyorum. Umarım sizde beğenirsiniz. 
Mutlu kalın



Yorumlar

Yorum Gönder