2 Dakikada Şekersiz Unsuz Yalancı Un Helvası Nasıl Yapılır?


Başlık ilginç gelsede, ve tarifden şüphe etsenizde mutlaka 1defa olsun vakit ayırıp denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Benim şiddetden hoşlanmayan ve bu tür kelimelerden da haz almayan bir tarafım bile 'üstüne basa basa belirtmenin' yolunu ararken bu kelimeyi kullandım.

Un helvası seven, ama zahmetli diye uğraşmayan, canı çok çekip keşke hemen olsa diyen, vakti olmayan, glutenli yiyeceklere, süt ürünlerine intoleransı olan, bildiğim kadarıyla çölyak rahatsızlığı olanlarında 2 malzeme ile iki dakika da hazırlayabilirsiniz.
Benim gibi şekersiz ve sağlıklı beslenmeye çalışanlar içinde müthiş bir tarif. Ayrıca Ramazanda mutlaka denemenizi öneririm. Hem sağlığınız açısından çok daha uygun bir tatlı..



1 bardak Parçalı Fıstık Ezmesi
1 bardak Hurma

Bu kadar :)

(büyük olan) Mediool /Medine Hurmalarını bu defa ıslatmadan mutfak robotu ile 1-2 dakika karıştırın. Kaşıkla şekil verdiğiniz Yalancı Un Helvası hazır. (2 kaşıkla form verip tabağa dizdim..)
Bu sonuca, mutfakta denemelere başlayacağım zaman farkettim. Aslında bununla çiğ (raw) pasta yapmayı planlıyordum ama aa baktım ki bu bizim un helvası, diğer malzemeleri yerine koyup bunu böyle yemeye karar verdim. Ben 1/2 kaşıkla doydum. :P

Deneyenlerin paylaşmasını rica ederim. Bende izninizle fotoğraflarınızı burada paylaşmak isterim.

Sevgiyle, Sağlıkla,  Mutlu kalın


Yorumlar

Yorum Gönder