Sağlıklı Elmalı Pankek Nasıl Yapılır?



Zaman ne çabuk geçiyor..

Sanki buraya son yazımı yazalı saatler olmuş.
Oysa 4 gün olmuş.  Bu dört gün hem çok eğlenceli hem de biraz uykusuz geçti.
Ama iyi geçti. Umarım sizlerde iyisinizdir..
Yarın haftasonu, belki yapmak istersiniz diye çok lezzetli bir tarif paylaşmak istedim. Elma ve tarçının olduğu bir yemek nasıl kötü olabilir ki? ;)

Hamur malzemesi
1 bardak Karabuğday Unu
1 yumurta (hafif çırpılmış)
1/2 çay b. su/süt/badem/soya vb. sütü
1 tatlı k. kabartma tozu
isteğe göre :
1pk. Vanilya
toz tarçın
(biraz daha tatlı olsun isterseniz hamura 1-2 y.k. pekmez ekleyebilirsiniz)

Üzerine
1 Elma (dilimlenmiş. İsterseniz kabuklarını da soyabilirsiniz)
toz tarçın (ben çok yakıştırdığım için tarçın ekliyorum)

Yapılışı:
Hamur malzemesini homojen kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
Ocağa tavayı alıp altını açıyoruz. 
Tava ısınınca ocaktan alıp, (tavanın büyüklüğüne göre , ben küçük boy tavaya 2 kaşık döktüm)
hamuru döküp kaşıkla yayıyoruz. Elmaları, biraz bastırarak, hatta hamuru dışa doğru bastırarak yerleştirip ocağa tekrar alıyoruz.

Önlü arkalı pişirip isteğe göre tarçın ve/veya pudra şekeri ile süslüyoruz.
Kahvaltı olsun, ara öğün olsun yenilebilir, hamur işi tatlı krizini de dindiren bir tarif.
Denerseniz Afiyet olsun ;)


Diğer Tarifler (Bildiğimiz yemeklerin sağlıklı versiyonu)

Yorumlar

  1. bayılırım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Aradaki 4 günün senin için su gibi akmasına ve keyifli geçmesine çok sevindim. Elmalı pankek de nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kalemderi. Çok da iyi geldi aslında. Dostlar bazen en iyi ilaç gibi. İyi ki varlar. Çok teşekkürler. Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder