Pişmiş Yulaflı Kahvaltı Tarifleri ve Blogdaki Yorumlar

Herkese keyifli ve huzurlu bir akşam dilerim.
Arkadaşlar bazı yazıların (mesela burada) altındaki yorumları göremiyorum,
veya siliniyor/ belki de yorum kapasitesi var. Bilemiyorum. Elimden geldiğince herkese cevap yazmaya çalışıyorum. Hemen dönmüyorum bazen,  çünkü cep telefonumdan bakıyor, veya vakit buldukça hazırladığım yazıları ekleyip çıkıyorum. Kızlarım uykuda olmadığı sürece, genelde yorumlara dönemiyorum. Dönmek istemiyorum. Yani gelişigüzel yazıp yorum sahibine saygısızlık etmek istemiyorum. Telaşsız, rahat kafayla yazmak istiyorum. Ben böyle hissediyorum. Aksi türlüsü saygısızlık olur benim için.

(Sevgili Naz, bu yazı altında yaptığın yorumları maalesef göremiyorum ben. Yayınladım ama yoklar şimdi. Sen de silmedin, nereye gitti bilmiyorum. Ama aklımdasın, çok severek okumuştum yorumlarını ;) )
Gelelim tarife. Yulafı (Yulaf 1/ Sıvı 3) su ve badem sütü ile kaynatıyorum. Fotoğrafdaki gibi katılaşıyor. Pişerken genelde tarçın eklerim. Üzerine 1 kaşık labne,ceviz, mango dilimleri ekledim. Siz dilediğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz. Muzda çok yakışıyor. Hatta pişirirken kakao ekleyebilirsiniz. Kakao eklerseniz, benim burada üzerine döktüğüm Maple Syrup = Akçaağaç Şurubunu pişerken eklemenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde kakao ile tadı acı olabilir. Onun yerine pekmez, bal gibi başka tatlandırıcılarda kullanabilirsiniz.
Yulaf beni tok tutuyor. Çocuklarda çok seviyor. Bir eşimi ikna edemedim. Adam denemiyor bile :)) 

(O kadar farklıyız bazı konularda. Ben et dışında herşeyi denerim, o bildiğinden çıkmaz.İnatçı aşkım ne kaçırdığını bilmiyorsun canım :P)

Bu fotoğrafı çekicem diye şurupu boşaltmışım, akıllı ben. Tabii ki geri aldım :) Bir kaşık yeter.

Ben aslında kahvaltılarımı tuzlu yiyeceklerle yemeyi sevenlerdenim. Haftasonu da genelde öyle yerim, ama tuzlular, mesela menemen, sucuklu yumurta gibi, yani bunlar bana yedikçe yedirtiyor. Tatlılar, yani yulaf meyve beni çabuk kesiyor. Sucuk demişken; taşınırsam kendim yapacağım inşallah. :) 
Siz nasıl seviyorsunuz kahvaltınızı? 
Sağlıklı,mutlu ve güzel bir haftasonu dilerim

Yorumlar

  1. Yulafı senin sayende bu şekilde pişirerek denedim ve daha çok yulaf pişireceğim gibi:) Bir kahvaltı seçeneği de benden gelsin: iki yumurtanın beyazı ve bir sarısını yulaf kepeği ile karıştırarak krep yapıyorum üzerine sıcakken peynir rendeliyorum yanında yeşillik,domates, bir fincan çay veya ada çayıyla gayet doyurucu tok tutan bir kahvaltı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mm harika bir tarif, mutlaka deneyecegim Fadiscim <3 kücük prensini cok öpüyorum

      Sil

Yorum Gönder