Küçük Çocuklara Granola Yedirmenin Yolu

Burada granola'nın tarifini paylaşmıştım. Granola kahvaltı dışında, sağlıklı malzemelerden oluşan ve çerez niyetine de yenilebilem bir tarifdir.
Yalnız geçenlerde şunu öğrendim:
Bir arkadaşım granola'nın midesine dokunduğunu ve genelde mesela havuç gibi sert yiyecekleri kolay hazmedemediğini söyledi. Bende granolayı rondoda un haline getirdim.
Şimdi en çok yoğur/labne karıştırıp yiyiyorum. Gerçekten çok lezzetli. Eminim Kefir'le de çok lezzetli olur.
Fotoğrafta rendelediğim elmaya öğüttüğüm granolayı ekliyorum. Biraz badem sütü ve 1yk. yulaf ezmesi ekleyeceğim. İsterseniz yulaf ezmesini tamamen çıkarın. Elma, granola ve sıvı da güzel oluyor.
Şimdi küçük kızıma da rahatlıkla verebiliyorum.
Yeni yıla sağlıkla girmeniz dileğiyle. Mutlu kalın. ;)

Yorumlar

  1. Granolayı henüz öğrendim, ilginç ve leziz görünüyor. Genel kültür oldu bana da :) Çocuklara sevdirmek için de güzel yöntem. Yeni yılın kutlu olsun. Sana ve sevdiklerine, aslında hepimize huzur, barış ve sevgi diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim <3 Şöyle rahat kafayla, keyifle yazılarını okumayı özledim ama bizim evde hasta olmayan bir ben varım. Özellikle küçük kızım biraz iyi olsun mutlaka çayımı alıp geleceğim <3 Senin ve ailenin de yeni yılı kutlu olsun. Aynı dilekleri senin ve tüm insanlar için diliyorum. Yürekten sevgiler <3

      Sil

Yorum Gönder