Happy Birthday Mel.. 5!

(Bu yazı sıkça : 'en', 'sonsuz' gibi kelimeler ve heyecan içerir, lütfen hataları görmezden geliniz.
(Tarihe ve kızıma bir not)
Hayatımda en en sonsuz, sınırsız, gözle görülen bu mucizeyi bana yaşattığı için önce Allah'ıma sonra sana çok teşekkür ederim prensesim. Benim kibar prensesim. Benim tatlı, bazen asi, dışarıya mesafeli, özü şeker pamuğu kuzum, iyi ki doğdun
(Kaynak burda ve burda)
O ilk gözgöze geldiğimiz an, sıcak tenin tenime değdiği an, benim kalbimde taşıyabildiğim ve kimsenin sökemeyeceği en değerli, en kıymetli hatıramsın sen. 
O an yüreğimin kanatlanıp bu geçici bedenden ayrıldığını hissettim. Kanatların seni sarmaladığı an, içimden yeniden doğan bende ki beni, o güçlü duygunun varlığını hissettim.
 Sonsuzlukla tanıştım birtanem.
Sonsuz ve tarifsiz mutlulukla doldum.. 
Hayatta yaşanan en zorlu süreçleri bile hafifleten , üzülmeye fazla zaman bırakmayan, ilaçların en güçlüsünden de güçlü tesiri var varlığının..
Bugünleri hatırlaman için kısa notlar ekliyorum ve hep güzel günlerde okumanı diliyorum..

  • Bu aralar prenses kızım diye çağırılmaktan mutluluk duyuyorsun
  • Kardeşini dışarıya ve hatta bize karşı dahi dimdik savunsanda,  kıskanmadan, arada ittirmeden edemiyorsun. :) (O da elini senin saçlarına dolamaya, saçlarını çekmeye bayılıyor. Karşılıklı çığlıklar bir anda neşeli kahkahalara dönüyor. Müdaheleye gerek kalmadan, hatta bir adım atmadan bile araya girdiğimizde ne var der gibilerinden bakıyorsunuz)
  • Çok çok sağlıklı besleniyor, az yiyiyor ve 'artık tokum' istemiyorum demesini biliyorsım. Ben bile hayranım bu huyuna. 
  • Küstüğünde : Artık benim arkadaşım değilsin, Barıştığında: Annecim sen benim en iyi arkadaşımsın diyorsun..
  • Dans etmesini çok seviyorsun.
  • Puzzle, bebeklerin,kardeşin ve elman her daim favorilerin..


  •   Düşündüğümüzden fazlasını anlıyor ve inanılmaz güzel cümleler kurarak kendini düzgün bir şekilde ifade ediyorsun. Biz hep bir adım geride kalıyoruz. (Gerçekten anlıyoruz ki: Bizim için her zaman bebeğimiz olarak kalıcaksın, )
    • Kitaplarını sesli sesli okumasını seviyorsun. 
    • Birçok çocuklardan bildiğim ve gördüğümün aksine, dışarıya karşı oldukça soğukkanlı ve mesafelisin. Önceden olumlu bulmasamda, dünyada olan bitene bakınca iyi ki öylesin diyorum..
    • Saçların bal renginde, kıvır kıvır, taraması zor ve uzadıkça, fizik kanunlarına meydan okurcasına yukarıya doğru uzuyor.
    • Pembe ve mor en sevdiğin renkler. Hatta alışverişe çıktığımızda bana bile cırtlak pembe kıyafetler getirip 'Annecim bunu al bu sana çok yakışacaktır' diye az biraz ısrar ediyorsun :)
    Anne olmak eşittir tüm zorluklara, tüm kederlere, tüm korkulara rağmen mutlu ve güçlü kalabilmek olduğunu anladım. Hayatı herşeye rağmen sevebilmek,  rüzgara karşı dimdi durabilmek ve gülümsemek olduğunu öğrendim.
    Sen ve kardeşinle beraber öğrendiği şeylerin listesi öyle uzun ki. En çok da hayatı , doğayı, herkesi ve herşeyi daha çok sevebilmenin mümkün olduğunu, bu hayatta kırgınlıklara yer olmadığını öğrendim.
    Kötülere ve kötülüklere aldırmamayı, her daim şükrederek, evet daha fazla ve içimden her an şükrederek yaşamayı öğrendim. 
    Hep sağlıklı, hep neşeli hep mutlu kalın canlarım benim.. En kötü günleriniz bu günler olsun.. Karşınıza herdaim iyi insanlar çıksın..  Çok çok seviyorum kelimelerini, seninle beraber doğan bir iç sesim, varlığında sussam bile, yokluğunuzda sizi düşünerek, durmadan tekrarlıyor...çok çok çok seviyorum..çok seviyorum..çok..seviyorum..
    18.12.2015

    Yorumlar

    1. Blog dünyasında annelerin çocuklarına yazdığı birçok yazı okudum. İzin verirsen "en beğendiğim ve etkilendiğim" yazının bu olduğunu belirtmek isterim. Kızın için tarihe düştüğün notlara bayıldım. Coşkuna, heyecanına, kabına sığmayan tavrına bayıldım. Doğum günü kutlu olsun prensesin. Nice nice güzel senelere...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Amin. Çok çok teşekkür ederim. Bu güzel yorumunda eminim onu çok mutlu edecektir. Sevgilerimle

        Sil
    2. İyi ki doğmuş kızınız.. Büyüdüğünde bu satırları okuyup mutlu olacak kesin.. Nice mutlu yılları olsun :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Amin. Çok teşekkürler. İnşallah. Hep sağlıklı, çok çok mutlu olsun, kardeşi o ve tüm çocuklar..

        Sil
    3. maşallahhh.
      Allah sıhhat huzur mutluluk neşe sağlık başarı versin,
      nice nice nice mutlu senelere!!

      YanıtlaSil
    4. Doğum günü kutlu olsun minik prensesin. Allah sizi birbirinize bağışlasın..

      YanıtlaSil

    Yorum Gönder