Hayal - Ayşe Kulin - Kitap Yorumu

Ayşe Kulin ile ilk Adı Aylin adlı eseriyle tanışmıştım. 
O zamanlar annem okumuş etkilenmiş bana da okumam için ısrar etmişti. 

Aylin için sonradan annemin de söylediği gibi çok gençtim fakat yıllar sonra tekrar okuyup bluğ çağıma nazaran daha fazla etkilenmiş, kitabı daha iyi anlamıştım.
Ayşe Kulin'in sürükleyici ve hiç sıkılmadan okutan kalemini, yüreğinden dökülenleri çok severek okuyorum. 
En son burada da paylaştığım, Remzi Kitabevi'nden çıkan ve birçok baskı yapmış 'Hayal', adlı bir nevi otobiyografi olan eserini çok severek ve her satırını hissederek okudum.
O satırların içinde kayboldum. Basından tanıdığım birçok insanıda anlatan bir kitap. Mesela Özal, Sn. Prof. Türkan Saylan, Erkan Özerman, Vali Recep Yazıcıoğlu, Erdal Öz...
1983 - 2013 yıllarında geçen çalışma, sosyal hayatından, özel hayatına kadar anlattığı, yazar olma yolunda yaşadığı sıkıntıları dile getirdiği, samimiyetine inandığım bir eser Hayal.
Esprili dili, sonra kederleri, ve en son da annesinin vefatı hakkında yazılanları okurken ağlatan bu güzel eseri mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
Bir balık kadını olarak zaten sulu gözlüydüm, anne olduktan sonra taşan nehir gibi, gözyaşlarım asayiş berkemal kapıda bekliyorlar. Neyse.. 
Siz ne düşünüyorsunuz bu kitap hakkında?
Kitap önerilerinizi her zaman yorumlara yazabilirsiniz. Çok sevinirim.
Teşekkürler ;)

Yorumlar

  1. Bende bu kitabi okudugumda cok etkilenmistim, o yuzden de size tavsiye etmistim. Basindaki haberlerden Ayse Kulin zengin bir aileden gelen , cocuklari buyuyunce yazar olmaya karar veren biri olarak biliyordum. Kadinin cektigi sikintilarinin onda birini cekmemisimdir hayatimda. Basari iste boyle hic pes etmeden devam eden insanlara geliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder