İki Kişilik Sağlıklı Beslenme İçin İpuçları

Birkaç defa kabaklı makarna tarifini paylaşmıştım. Onun için ekstra alet satılıyordu. 
Ama bu şekilde de yapılabilir. Sarımsaklı domates sosundan dolayı da kokusu ve tadı makarnaya çok yakın. Veya makarnayı nasıl seviyorsan o şekilde hazırlayıp yemen lazım.
Tek başına, börekli çörekli sofralarda buluşan bir ailenin ferti olarak sağlıklı beslenmeye çalışmak başta gerçekten zor gelebilir.

Buna bende dahildim. Eşim Kayserili, kayınvalidem mutlaka tüm çocukların buzluğunu mantı, içli köfte doldurur. Kuru yufka yapar, bazlama,su böreği, çeşiti börek çörekleri çok sık yapar.
İlk başlarda ben de çok zorlansam da, devam ettim. Haftaortası genelde eşimle beraber oluruz. O zaman başlarda sık sık eşime ayrı kendime ayrı pişirdiğim oldu. Hala da öyledir zaman zaman. Maksat beraber sofraya oturmak değil mi? Hem mesela salata, sebze,protein gibi ortak yemeklerimiz de var ;) Haftanın bir günü ise ölçülü olmak şartıyla yiyiyorum. Meşhur kalabalık aile kahvaltısında, pazar günleri börek vb. yiyeceklere hayır demiyorum. Hem böyle arada yemek o yiyeceği çok daha lezzetli kılıyor.
Haftaortası eşimin bazen yediği mesela lazanya, pizza gibi yiyecekler benim azmimi çoğaltıyor. Kendimi 'kilo vermil halimle hayal ederek ödüllendiriyorum' .. Başarırım diyorum. Onun tabağı  bitmiş oluyor, bense hala az ve öz yemeğimle meşgulum.. ;)
Diyelim ki haftaortası, veya pazar sabahı dışında kalabalık bir sofrada, misafirlikteyiz. O zaman pilav/makarna gibi karbonhidratlı yiyecekleri almıyorum. Veya sadece 1 kaşık yiyiyorum.
Sonradan vicdanazabı çekmemek için az yiyiyorum..

Umarım bu önerilerin bir faydası olur.
Ayrıca bu yazının da faydası olacağına inanıyorum 
;) Kolay gelsin

Yorumlar

  1. Mutlu bayramlar :) makarna ve kabak ikisine de bayılırım, eşim de sık sık yapar çok lezzetli olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu bayramlar, teşekkür ederim. Afiyet olsun ;)

      Sil
  2. Merhaba, nasılsınız? İkinci meleğinizden sonra sağlık beslenmeye ciddi anlamda devam ettiğinizi biliyorum ama hiç paylaşmıyorsunuz, kilolarınızı verdiniz mi? Hedefinize ulaştınız mı? Çok merak ediyoruz :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Teşekkür ederim siz nasılsınız? Paylaşmaz olur muyum, instagram'da fotoğraf bile paylaştım, öncesi ve sonrası diye ;) Sevgiler..

      Sil
    2. Teşekkür ederim ben de iyiyim :) Yeni bir motivasyon resmi koysanız çok güzel olurdu ama paylaştığınız beslenme önerileri de çok süper :) Kolaylıklar...

      Sil

Yorum Gönder