Herkes Kilo Verebilir - Hayallerinizin Yardımıyla Hedefinize Ulaşın


Başlık çok iddialı, hatta diyet ürün sloganı gibi oldu :))) Ama baştan söyliyim öyle birşey yok.

Neden hedeflerimizi uygulayamıyoruz?

Mesela neden zayıflamak isterken başarılı olamıyoruz?

Asıl soru şu ki: Neden yeterince disiplinli olamıyoruz?


Bunun için Amerikalı bir bilimcinin tavsiyesi var: Hayalleriniz Yardımıyla Hedefinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Nasıl mı?

Hedefe vardığınızda kendinizle ne kadar gurur duyacağınızı hayal edin.
Göğsün dimdik insanların 'vay be' başardı deyişini canlandırın gözünüzde..

Şöyle bir deney yapılmış. Deneklere cam kavanozda pasta verilmiş. İlk gruba ( Grup A) A) pastayı yedikten sonra kendilerini ne kadar utanç ve suçluluk duygusu hissettiklerini hayal etmeleri söylenmiş. İkinci gruba (Grup B) ise yemezlerse sonradan ne kadar gurur duyacaklarını hayal etmeleri istenmiş.

Sonuç : İkinci grup (Grup B) dan 40% pastaya el sürmezken, birinci Grup (Grup A) da sadece 10% pastaya el sürmemiş.

Yani feragat duygusunun gururunu hayal edenler, hem de zorluk çekmeden pastayı yemezken, kendini sonradan kötü hissedeceğini düşünenler çok daha fazla yemişler.

Aynı deneyi, deneklerin önüne ayna koyarak yapmışlar. Bu defa sonuç daha başarılı olmuş. Kendini bakarak hedefe doğru ilerlemek daha başarılı olurmuş. (Yani diyette hergün tartılmak tezi kesinlikle doğru)

Sonuç : Negatif düşünceler negatif  hisler ve negatif sonuçlar doğurur.  Yani zaferi hayal eden başarır. Olumlu düşünceler olumlu sonuçlar doğururmuş..

Diyet sadece bir örnek. Bu hedeflediğimiz herşeyde daha disiplinli olabilmek için bir strateji aslında..


Kaynak: Pazarlama Proföserü : Deborah McInnıs LA Times  (Benim aktardığımdan daha detaylı ve güzel, mutlaka okuyun derim) / Araştırma Dosyası..

Bu konuya benzer yazıları BURADA bulabilirsiniz ..

Foto Kaynak:pinterest

Yorumlar

  1. Olumlu düşüncenin önemli olduğunu inancım sonsuz. Bazı dönemlerde uygulayabildiğim ve çok güzel geri bildirim aldığımı söyleyebilirim. Bu günlerde de spor için aynı olumlu düşünceler içindeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kalıcı olur & mutlu ,azimli kalırsınız ;)

      Sil
  2. Cok guzelmis. Son zamanlarda diyet menülerinden gına gelmiş biri olarak, kendimi az yemeye alıştırırken bana yardımcı olur bu bakış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun çok kişinin hislerini yansıtıyor aslında. Teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için ;)

      Sil
  3. Çok haklısın, herşeye yapabilirim, başarabilirim diye başlamalı ki, sonu da öyle olsun..Negatif başlangıçlar hep negatif sonuçlar doğurur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. İşte bazen hayat şartları, bizi aşan sorumluluklar derken bazen gücümüz ve hedeflerimiz elimizden kayıp gidiyor işte..Pes etmemeliyiz ;)

      Sil
  4. water or cake resmi guzel. Eskiden asla tatli yememem gerekir deyip, gunde 10 dilim kek yerdim, diyeti bozdugum zamanlar. Artik sadece 1 dilim keki keyif alarak yemeye calisiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten diyet sonrası dengeleyerek , artı eksi birkaç kilo arası kalabilmek önemli. en güzeli de o bir dilimden sonra yememeyi başarmak ;) <3

      Sil

Yorum Gönder