Nutellalı Muzlu Kek Ve Bunun Şekersiz Sağlıklı Versiyonu

Bugün Dünya Nutella günüymüş, bunu da biraz önce netden okudum. Yani tarifi paylaşmam tamamen tesadüf. Bazı dünya falan fişmekan günleri insanı gerçekten gülümsetiyor.. 
Neyse.. Önce gelelim tarifin benim yaptığım versiyonuna:

225gr karabuğday unu 
1bardaktan 2parmak az 😆 pekmez/agave şurubu , 
3 yumuşamış muz, 2yumurta, yarım bardak badem/soya sütü , 
2 y.k.kaşık kakao#valrhona , 100gr bitter (benmari usülü eritilmiş), 
1pk. kabartma tozu, 1 t.k. vanilya esansı, 1cimdik tarçın ve deniz tuzu,..
Muzlar çatalla iyice ezilir. Tüm malzemeler eklenip karıştırılır. 180 derecede yaklaşık 40dakika pişirilir (kürdan testi yapın, çünkü her ocak farklı süreye ihtiyaç duyar) Üzerine çikolata sosu,nutella vb. sürebilirsiniz. Orjinal tarifde oyle. Bence gerek yok 

Ve gelelim tarifin orjinal haline
225 gr un
1 kabartma tozu
2 yumurta
180gr Şeker
1/2bardak süt
1 vanilya, 1 çimdik deniz tuzu
110 gr tereyağı
3 yumuşamış muz
150 gr Nutella

Yapılışı yukarıda yazdığım gibi..
Tercih sizin. Nasıl isterseniz öyle deneyebilirsiniz ;)

Yorumlar

Yorum Gönder