Paulo Coelho-Aldatmak/Peyami Safa -Dokuzuncu Hariciye Koğuşu - Diyet Günlük

(İlk yazı burada..)
Paulo Coelho kitabı hakkında:
 "Senden Önce Ben", den sonra bu kitap oyle basit geldi ki, #paulocoelho adı olmasa kenara atardım belki de. 2-3gün içinde kendimi verebildim. Hala bazı satırları aklımda olan "Veronika Ölmek İstiyor" ,"Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum Ağladım " ve her kitabından ayrı etkilendigim yazarın bu kitabını zorlansamda,diğerlerinin hatırına, bitirmeye karar verdim. Hatta acaba yazmış olmak için mi yazdı diye düşündüm..
Isviçre ve isviçreliler hakkında yazdıklarına çok güldüm, tamamen doğru tespitler. Bir ara gülümseyerek okudum. Torbacı ve kadının dialoglarına sesli güldüm. Kadının gençliğinde sevgilisinin emanetine yaptığını okuduktan sonra kadından tamamen koptum, igrendim açıkçası. 
Bir bilge edasıyla yazılmış bu kitabın duygu dili iyi, yalnızlığın farklı bir boyutunu anlatıyor. Eminim kendini bulan olacaktır.Ama ne karakter ne de hikaye bende olumlu bir etki bıraktı..Sakın Paulo Coelho'yla bu kitabı ile tanışmayın.
Bundan önce Peyami Safa'nın 'Dokuzuncu Hariciye Koğuşu' ,nu okudum. 1930larda kaleme aldıgını göz önünde bulundurursak, yazı dilini de o dönemin türkcesi ve nezaketi ile yazıldığını görebiliriz. Biraz hüzün ve kederli aşk, sağlık sorunları ile başından geçeni kaleme almış yazarın bu eseri bana biraz yüzeysel ve detaysız geldi. Yaşanan süreç aslında daha derin anlatılmalıydı.Biraz eksik kalmış bir roman ama okunmaya değer ..
. Diyet nasıl gidiyor? Geçen hafta biraz duraksamalı geçsede 1.8kg gitti. Yakında kısa bir seyahatimiz olucak. Çay cenneti, deniz kenarında bir şehir'de olacağız ailece.. Yürüyüşler ise vazgeçemediğim bir tutku haline geldi @seydacoskun .. yürüyüşe başladıysanız inanın çok şey kaçırıyorsunuz.Sadece bedeniniz değil zihniniz de daha iyi çalışacak, rahatlayacaktır.. ;) Bir sonra ki Kitabım Psikiyatrist Dr.Latif Ruhşat Alpkan'ın "Bakırköy Akıl Hastanesinden Anılar", olucak.. ;)

Yorumlar

  1. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu'nu ben de okumuş ve okunmaya değer bulmuştum ayrıca okudunuz mu bilmem ama Peyami Safa'nın en beğendiğim kitabı Yalnızız olmuştu tavsiye ederim eğer okursanız fikirlerinizi öğrenmekten mutluluk duyarım.
    Bu arada bu da benim blogum ziyaret etmek isterseniz beklerim : http://birdamlafikir.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ve yorumunuz icin cok tesekkür ederim. Bir daha ki siparislerime bunu da ekleyecegim.
      Ziyarete geliyorum birazdan ;)

      Sil

Yorum Gönder