Şeyda Coşkun Menülerinden Çocuklar İçin Sağlıklı Atıştırmalık Tarifi

Uzun uzadı zamanım olmuyor yazmaya. Bazen 

iki çocuk birden zılgıt çeker gibi bağırabiliyorlar. İkisi birden acıkıyor, ikisinin birden çingeneliği tutuyor. Genelde de yoğun geçiyor. O yüzden arada zaman buldukça gelebiliyorum. (Yalnız Samsung Note un son modelin kamerası gerçekten çok kötü. Eskilerinin foto kalitesi daha iyiydi, şuna bakarmısın :/ Canon'la çekicek vakit bulamıyorum bu aralar, kusura bakmayın)
Bunu bugün şu yazıyla instagram hesabımda paylaşmıştım:
Bu Melisa'nın Çikolatası. Anne çikolata istiyorum diyince bunu kasteder. Aslında Şeyda'nın elmalı toplarıdır zamanında benden araklamış,ve çok sevmişti. Adını Melisa'nın çikolatası koyduk ki, sevsin tatlı isteyince kendine özel sandığını yesin. Çocuk işte  biz beraber hazırlıyoruz. içinde; yarım rendelenmiş yeşil elma, şekersiz kakao,yulaf,çok az öğütülmüş keten tohumu,az soya sütü ve birazcık bal.. ben hazırlayıp yanimda da götürüyorum. parka gidince arada iyi bir atıştırmalık oluyor.
İsterseniz biraz tarçın ekleyebilirsiniz. Bunu sağlıklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Badem,ceviz, muz, şeftali, rende havuç, incir vs..
Fikir olabilir diye ekledim. Bizim evde kızımın bildikleri bunlardır. Genelde yedikleri de elma ve yoğurt du atıştırmalık olarak, ama dışarıda iken,özellikle doğumgünlerinde farklı tatlarla tanışıyorlar, hayır diyemiyorsun. O zaman tatlıysa böyle olsun bari  ;)


Yorumlar

Yorum Gönder