Sağlıklı Detoks, Meyve Suyu Tarifleri

Bazı insanlar vardır, dünyanın diğer ucunda yaşarlar ama tam senliktir. Herşeyi ile sana ve aile yapına uygundur. Görüşü, mutfağı, neşesi, olaylara bakış açısı, azmi,sabrı ve bir sürü özelliği ile 'ah keşke bana yakın olsaydı..komşum olsaydı..o yakınımda olsaydı ben şu işin üstesinden daha kolay gelirdim' dersin.. İşte bu sanal da buna vesile.. Sanal komşularımızdan çok şey öğreniyoruz. 
Tüm renk farklılığına rağmen birbirimizden  öğrendiklerimiz tariflerden de ileri.. Sevgi, saygı,heyecan, yeni yerler, yeni diller öğreniyoruz.
Birgün herkesin dilediği kişi ile karşılaşmasını dilerim ve şimdi gelelim başlığın içeriğine.
Bu tür meyve suları için büyük paralara gerek yok. Çöpe ihtiyacınız var. Soyduğunuz meyvelerin kabuklarına yani.
Mesela elma,armut,salatalık,limon suyu,yumuşamış muz (kek yerine sağlıklı bir içecek yapılabilir. Süt ve bal da eklenebilir)
Sonra bu güzel karışımı kaynatıp ıhlamur,karanfil veya dilediğiniz çayı karıştırıp kaynatabilirsiniz. İsterseniz meyve kabukları, portakal dilimleri/ mandalina parçacıkları,dilim ayva hepsini kaynatıp demleyin. İsterseniz tarçın çubuğu ekleyin. Demlensin. Çocuklara verin. Soğutun meyve suyu niyetine içsinler. 
Bunun diğer bir alternativi ise meyveleri makinadan biraz su veya süt ile püre haline getirmek. Çaya da olduğu gibi her türlü baharatı ekleyebilirsiniz. Taze nane, karabiber.. Lahanadan pir parça yaprak,maydonoz, bir meyve, ile detoks yapabilirsiniz..
İsteyince daha neler çıkar. Yumuşayan ömrü azalmış her türlü meyve ile yapılabilir..
Afiyet olsun ;)

(İnstagram Ekleme: @azideyazici bizi cumartesi şımarttı diye bugün 1.5 saat yürüdüm.. #youtube son videosunda bizde varız (ıyyy sesim çoook kötü @azideyazici ama cocuklarimizin mutluluk çığlıklarının hatırına benim sesimede katlanabilirsiniz :)) )

Yorumlar

  1. Çok haklı buluyorum sizi. Her şey o kadaar yapay olmuş ki hazır olmayan şey yok gibii. Keske minicik bi bahçem olsa sebze meyvemi de kendim yetiştirebilsem :) cok guzel bilgiler paylasiyorsunuz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder