Diyet 4.gün Protein günü

Gunaydin. Herkese hayirli huzurlu gunler diliyorum. Benim sabahlarim genelde yogun oldugu icin biraz gec gelirim buralara. Dün -600gr gitmis. Yani 4gunda 3kg. Yarin 9hafta olucak 19kg (tam 18.9kg).. Yukaridaki sevgili arkafasin yorumuna ek sunu demek istiyorum: yorum altlarinda @seydacoskun o kadar cok yardimci cozumler sunuyor ki toplasan kitap olur. Bu son gunlerde ornek olmasi icin hem posta gazetesindeki ve blogumda da paylastigim 6.gunluk liste hem @seydacoskun umun yorum alti tüyolari ile birseyler yaptim kendimce. Ama simdiye kadar sunu farkettim: bir cok insan liste liste diyor ama ne 6.gunluk diyete ne de yuruyuse basliyor. Tabii ki @seydacoskun bir sans hepimiz icin ama sen yerinden kalkmadigin ve surekli hayiflandigin ve oturdugun yerden 1listenin herkese yarayacagini,oturarak zayiflayacagini dusunursen olmaz. Bunlari sizi motive etmek icin paylastim. Gercekten az yedim ama yedigim saglikli besinlerle doydum ve gunde 2 defa yurudugumde oldu cok kez. Yani cok caba sarfettim..umarim bu yazdiklarim bir nevi baskalarina da yardimci olur.. (dun bir teyzeden aldigim en guzel iltifat ise: kızım senin boyun uzamis..oldu :))
Read more at http://web.stagram.com/n/vintageduygular/#7hwIrJsXigimJ4q8.99 

Merhaba yine instagram paylaşımı ile başlıyorum. Buna ek olarak birkaç şeyler daha yazmak isterim.
Son günlerde şunu gördüm: Sürekli liste isteyenlerin diyete başlamaya hiç niyeti yok. Maksat nedir anlamadım?? Bugün bir arkadaşım : Herkes kendine yapar,kendini kandırır, yapan zayıflar, yapmayan zayıflamaz diye yazmış, gerçekten bazılarının amacını çözmüş değilim. Ve hala liste liste diye yazanlar var, hepsine buradan sormak istiyorum:
6.günlük listeye başladınız mı?? Kaç kg verdiniz? Yürüyüş nasıl gidiyor??
Önce bunları bilseydik. Destek olmak istediklerimizden (1tatlı bayan hariç) tık yok. Destek isteyen herkes kayıp..
Arkadaşlar, benim tuzum kuruyor yavaş yavaş, yaklaşık 3kg kaldı. Ama ben arada ne yesem demedim. Sürekli kendimi meşgul ettim, ve gerçekten yemedim. Tabii ki zor geldiği zamanlarda oldu, ama bu kafayla gideni hiç bir liste kurtarmaz. Aynı şekilde gelen sorularda öyle. Yani başlık yazıda yazdığımı tekrar soranlar var. Telefon yüklemedi de değil, ilk yorum hep görünür! Vallahi bunlar basit işler, ama bu zihin tembelliği beni çok ürkütüyor. Bu kafayla önemli işler, önemli kararlar da veriliyorsa yazık gerçekten..
Bunları üzüldüğüm için yazıyorum. Mail gönderenler ne demek istediğimi anlamışlardır. Biraz lütfen kendinize çeki düzen verin. Azimli,istikrarlı olun. Şeyda Coşkun gerçekten herkese yardımcı olmaya çalışan, işini çok iyi yapan ve disiplinli biri. Ama bazıları sırf işin 'ünlüyle yazışma derdinde'.. Bu şekilde bir arpa boyu yol alınmaz. Şeyda bugün hayatınızda var yarın olmayabilir. Siz bu fırsatı değerlendirin. Şu anki paylaşımların değerini bilin.
Motivasyonu olanlarda çoğunlukta: örnek: Çocuk isteyen,eşi ile sorun yaşayan. Benim böyle sorunum olsa yemekten kesilirim.!!!?? Liste miste aramam yani, resmen açlık grevine gider beynim..Yani bu ve buna benzer sebepleriniz varsa bu iş sizin için daha kolay! İnadınız ve azminiz tavan yapmış olmalı..
Gerçekten zayıflamak istiyorsanız önünüze engel koymayın lütfen. Yemeyin. Yemekle,kaçırmakla (ufak pastacık,az çerezcik) olmuyor. İşin sırrı yememekte.
Hazırsanız buyrun zaten herşeyi paylaşıyorum.
Bugün tüm günüm yoldaydı , maalesef feci bir trafikde kaldım saatlerce İg da da yazdım. Yarım haşlanmış tavuk göğsü ve haşlanmış brokoli ile gezdim :P Akşama da geri kalanını, 1 dilim elma ve Melisa Çayı içtim..
Bu işi gerçekten yapanları da tebrik ediyorum. Sırf bu yüzden bu paylaşımları yapıyorum..
Yarın sabah 1 tam haşlanmış yumurta ve diğer 3 öğün 1 ananası bölüp yiycem..  Bunu da Şeyda İg de tavsiye etmişti.. Önceden  yazdığım gibi: Resim altı yorumlarla, yol göstermek için kendi listemi yapmaya çalışıyorum, tıkananlara örnek olsun diye. Kolay gelsin ;)

Yorumlar

  1. Ne kadar doğru söylemişsiniz.Kimsenin elinde sihirli değnek yok .Azimle çabalayan kilo verir bu kadar basit aslında.Şeyda hanımın 6 günlük listesinde 5.günüm toplam 2 kg verdim.Sadece 5 kg vermek hedefinde olmama rağmen kaçamak yapmıyorum.Çünkü iş beyinde bitiyor.Bahanelere sığınmasın kimse .Diyete başlamak için pazartesiyi beklemeye gerek yok yani.Ayrıca sizi de kutlarım sabırla ve sükunetle aynı sorulara cevap verebiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. merhaba ilk önce paylaşımlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim. bende sizinle birlikte yapıyorum diyeti eminim benim gibi yorum yapmadan sessizce sizi takip edenler vardır.şuan 5.gündeyim tartım bozuk tartılamadım ama hafiflediğimi hissediyorum.akşamları 1 saat yürüyorum ve sizin günlük yazdığınız menüleri uyguluyorum. umarım kimse yapmıyor diye paylaşmaktan vazgeçmezsiniz :)

    YanıtlaSil
  3. Ben Ramazanda ilk yayinladiginiz listeyi 1 hafta uyguladim( adetliyken) ama öncesi ve sonrasi tartilmadim özel günlerde tartilmak pek gercekci kilo verimi yapmiyor. Hafifledim bunu biliyorum.
    Son aylarda 54-55 arasi gidip geliyorum cok siki bir diyet yapmiyorum ,kontrollü sagliklibeslenme diyelim.
    Haftasonlari biraz düzenden ciktigida oluyor ,:)
    2 gün önce 55 kg.görünce sizin karabugdayli gününüzü uyguladim.( ilk yaptigimda karabugdayim yoktu yulafla yapmistim) ve aktif sporla : bisiklet 60 dk. Cross trainer ile 60 dk. ,leslie sansone ile 3 mile yürüdüm,60 squat yaptim.(zencefit adli blogta squat icin hodri meydan vardi bende katildim)
    Velhasil bu sabah 54.600 tartildim.:)

    Hafta icinde diger günlerdende secip yapacagim spor sart bunu bilesiniz helede benim gibiler icin.( 43 yas)
    Eger hergün yaparsaniz eminim etkisini göreceksiniz.
    O kadar emek veriyorsunuz tesekkürler.Sule

    YanıtlaSil
  4. Sizler gibi olduktan sonra diyete başlayan daha çok olur bizlere motivasyon kaynağı oldunuz için sizleri cani gönülden kutluyorum teşekür ediyorum , yazılarınızı paylaşın devam lütfen teşekürler arzu

    YanıtlaSil
  5. Bazı hanımlar IG sebze yemekleri pisirdiklerini ve 6 günlük diyete 3 kilo verdigini yazmış ben sahsen cok sevindim ama sebze yemekleri yaptiklarini söylemiş hangileri oluyor bunlar acaba tarifleri yazarlarmı lütfen

    YanıtlaSil
  6. 3 senedir diyete başlıyacağım diyen ben için tokat gibi geldi yazınız.

    YanıtlaSil
  7. selamlar yazılarınızı okudum
    ben de çok azimliyim diyet için 12 kilo fazlam var nerden başlamamı tavsiye edersiniz acil cevap yazarsanız seviniim

    YanıtlaSil
  8. selamlar acil 12 kilo vermem gerekiyo ve çok azimliyim nerden başlamam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim tüm yazılarınızı okudum ve kendiime geldim çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Seydanın istediğiniz listesinden baslayabilirsiniz, bunu da yazılarımda belirtmiştim. Hepsi iyi sonuç veriyor. Önemli olan sonradan bu tarifler ve sistemle kendi yolunu bulmak. Kolay gelsin

      Sil

Yorum Gönder