Çocuklara ve Annelere İyi Gelen Şeyler..Düşünceler..Dikiş Projeleri..


Bazen yaşamamız gereken hayata sahip olmak için çok çaba göstermemiz gerektiğini düşünürüz.


Daha çok para kazanmak, daha fazla misafir ağırlamak, çocuğumuza daha fazla almak,daha fazla kursa götürmek, daha fazla etkinliğe katılmak gibi..
Yani kendimize yakıştırdığımız hayatı yaşamak için 'fazlasıyla stressli yaşamayı ' göze alırız.

Aslında mutluluğun tek sırrı kendini rahat bırakmaktır.. 

Kendi belirlediğimiz ideal yaşam ile kendini zora sokmak yerine daha azla,basit ama huzurlu olmak..
Mesela çocukla doğada yürümek. Onun temiz havada, 'aman dikkat,üstün başın kirlenmesin' sıkıntısını yaşatmadan,yaşamadan tadını çıkarmak. Doğayı,yeşili keşfetmek.  Özgür bırakmak.. Toprağı ellemek, yapraklarla müzik yapmak gibi ;-)

Birşeyleri, gönlümüz istemediği halde şart koşmak yerine, herşeyi oluruna bırakmak..

Çoğu insan mesela: Tarhana kurutmakdan, dikişe başlamaktan, korkarlar..Hata yapmamak için..
Ama hata yapmak da güzeldir.. Hatalar yeniliktir..Bir adım ileriye gittiğimizin kanıtıdır.. Yeni birşeyler denerken kendimizden mükemmel olmayı beklememek gerekir..
Çok şükür sağlıklıyız, mutluyuz, ama buyuz demek..

Olur ya, kötü gider herşey, kötü hisseder insan kendini..o anın ilacı 'o en huzur veren, belki de çocukluğumuzda kalan bir anıya sarılmak kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. Anneannenin göğsünde uyumak...bahçedeki ağacın altında otururken ılık esen bahar rüzgarıyla saçımızın yanağımıza dokunduğu o an..
Bunu seviyorum ama bu işi yaparken çok dağıtıyorum, dağınığım demek.. :)
Evet biz dağınız diyorum ama nedense bana gelen insanların çok rahat ettiğini,gevşediklerini görüyorum.. Çünkü kendi evlerinde aman herşey dört dörtlük olsun diyerek kendine baskı yapmak bizde yoktur. Gerçekten ben buyum, bu benim evim,bu benim hayatım demek, kendine güvenmek,kendini olduğu gibi sevmek insanlara huzurlu ve güvenli olmak, o insalarında rahatlamasını sağlıyor. Daha çok seviliyor, daha özeniliyor, güven aşılıyorsun..
Sevmeyen de gelmez ;) 
Burada ki projeden sonra şimdi de kalıbını kendi yaptığım başka bir projeye başladım.. Dikiş, ben,kızım,ailem.. Sevdiklerim,öğrendiklerim,gördüklerim,ettiklerimle ben buyum.. ;-)
Siz de kendinizi olduğunuz gibi kabul edin. Mükemmel hayat, kendini,imkanlarını olduğu gibi kabul etmek ve elindekilere şükretmeyi bilmek, huzurlu ve basit bir yaşamla başlar..



Yorumlar

  1. Merhaba siz geçenlerde şeyda Coşkun'un diyeti posta gazetesinde yayınlanacağını yazmıştınız ben ama göremedim acaba gelecek haftadan itibaren mi
    Teşekürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder