Çocuk Yemekleri & Sohbetleri & Sağlıklı Tarifler

İtiraf etmeliyim ki, kızım doğup da yemek yemeye başlayana kadar sağlıklı beslenme ile pek aram yoktu. Buna eskiden beri dikkat eden, mutfağından otları, sebzeleri, kepekli ekmekleri eksik etmeyen bir annem ve anneannem olmasına rağmen ben bunlara : Aman ne gerek var der geçerdim.
Eşimin ailesinde taş fırında pişen leziz yöresel yemeklerle aramın fazlasıyla iyi olması bana kilo kilo geri döndü.
Ama şu anda harika bir dönem geçiriyorum. Öyle şanslıyım ki, bu şansı çok çok iyi değerlendiriyorum. Şimdilik eşim ve annem-teyzem-anneannem dışında kimseye ser verip sır vermiyorum. Yakında olumlu gelişmeyi tüm ahali ile paylaşacağım tabii. ;)
Gelelim kızımın yemeklerine. Hayatımızın ilk 3 yılı ömür boyu yeme alışkanlıklarımızı belirliyormuş. Bende kızıma elimden geldiğince sağlıklı yemekler hazırlamaya çalışıyorum. Mesela ilk karede ki köfteyi kepek ekmeği ile hazırladım. Yoğurdu biliyorsunuz zaten kendim yapıyorum. Bu tarifi artık light süt ile yapıyorum. 
2.Fotoğrafda kepekli pirinç kullandım. Soğanı yarım yemek kaşığı fındık yağında kavurdum, pirinci ekledim.Pirinci suda haşlarken içine minik minik doğradığım patlıcanları ekledim.Demlenmeye bırakmadan önce ince kıydığım dereotunu serpiştirdim. Yanında yoğurt miss gibi yedi kuzum.
Ispanakı haşlayıp püre haline getirdim. Burada sosisleri doğramıştım, ama artık sosis yerine haşlanmış tavuk ekleyeceğim. Biraz yoğurt ve karabiber.
Bu benim uydurduğum bir tarif. Light süt, yulaf ve pekmezi pişirdim. Yulafın nişastası ile karışım muhallebi kıvamına geliyor. Üzerine ceviz ve kuru meyveleri, birazda tarçın serptim. Kuzum bayıldı..
Bunları tabii büyükler de yiyebilir.
Bu arada tüm malzemeler organik..
Bu tariflerin devamı gelicek.
Umarım sizlerede bir faydası olur. 
Herkese Hayırlı Cumalar, huzurlu bir haftasonu diliyorum..

Yorumlar

  1. Ellerine saglik.Benim de biran once mutfak ve yemek aliskanliklarimi degistirmem gerekiyor...

    YanıtlaSil
  2. Doğumdan sonra hayatım hep kilo alıp vermelerle geçti. Şu anda da yine kilo aldığım bir dönemdeyim. Troidin etkisi de var tabii ki. Aniden almaya başlıyorum. Sonra da zorla veriyorum. Hatta hepsini de veremiyorum. :( Yoğun spor dönemi ile zorla verebiliyorum. Ramazan ayı geleceği için spor salonuna da kayıt yaptırmadım. Açıklamayı bekleyeceğim merakla. Yoğurtlu pilav tabağına da bayıldım bu arada. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah dilediğin kiloya erişirsin. Şu anda istesemde açıklamayı yapamıyorum, ama izin gelince mutlaka paylaşıcam ;)

      Sil
    2. Sır demek ki. :) Ben de beklerim :)

      Sil
  3. Mutfak pişirdikçe ilginizin arttığı bir alandır. YA da tam tersi yapmadıkça hiç içinizden gelmez...Keyifli paylaşımlar olmuş, elinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder