T-shirt Süsleme & Çocuk Eğitimi

Bu aralar keyifle T-Shirt süslüyorum. Elimde Room Seven Kumaşı vardı ve bundan t-shirt ün alt kısmına fırfır yapmayı planlıyorum. Daha dikmedim, bakalım sonuç nasıl olucak.
Ben dikişle kuzum da masasında yazı yazmak ve resim çizmekle meşgul. Biraz benimle oynadıktan sonra kendi başına oynamayı istiyor. Bende makinamın başına geçiyorum. ^_^
Bugün eğitimci pedagog arkadaşım geldi ve ben yemek hazırlarken kızımla ilgilendi. Zaten eve gelen herkese el koyar önce :)
Arkadaşım, kızımın gelişim, ellerini kullanışı vs. 4 yaşında çocukların yapabildiği ileride olduğunu söyledi. Ben hem şaşırdım hem de sevindim. 'İlgilenilen çocuk hemen kendini tavırlarından, yapabildiklerinden belli ediyor', diye bir cümle kurdu. 
Fakat ardından öyle birşey söyledi ki, gerçekten şaşırdım. Aynısını sonra eve gelen eşime de söyledi ve o da şaşırdı. Biz mesela öylesine kızımın adını, anne, baba falan yazıyorduk. Kızım da harfleri, düzgün olmasa da yazmayı beceriyor. 27,5 aylık çocuk için kalemi çok düzgün tutuyormuş ve yazabilmesi de normal değilmiş. Yani yaşına göre çok ileriymiş. İkimizi de yıllardır tanıdığı için asla bir zorlama, veya keyifsiz, hırslı davranacak insanlar olmadığımızı biliyor.
Bizim şaşırdığımız cümle şu oldu: 'Eğer yaşıtlarından 'ileri' olursa gelecekte şöyle bir sorunla karşılaşabilirsiniz: Okuldan, dersten sıkılır. Bildiği birşeyi kimse dinlemek istemez', dedi.. 
Çocukların yaşıtına göre öğrenecekleri ile ilgili bir tabela varmış, onu bizimle paylaşıcak. 

Biz hem sevindik hem acabalarımız olmaya başladı. 'Aman sonra sıkılmasın, daha mutsuz olmasın diye biraz bocaladık. Sonunda : Neyse ki, keyfi yerinde, rahatına düşkün ve en en önemlisi çok şükür sağlıklı dedik. ;)
Siz ne düşünüyorsunuz, sizin tecrübeleriniz nedir bu konuda?

Yorumlar

  1. Bu çok güzel bi şey:)
    benim iki çocuğumda yaşıtlarından ilerdeler.
    Size tavsiyem hep kendi yaşıtlarıyla oynasın, büyük çocuklarla uzun süreli oynamasın.Büyük çocuklarla oynayabilecek gelişimde oluyorlar, fakat duygusal olarak yinede kendi yaşının çerçevesinde olmaları lazım. madem el becerileri, zekası ilerde duygusal olarak hızlıca gelişmesine gerek yok.Tek çocuklar arkadaş çok isterler bence bir çocuğu duygusal olarak geliştirecek olan arkadaş değil kendi kardeşi olmalı, kardeşlerin arasında çok yaş farkı olmamalı;)

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. İlk çocuk olunca insan tadını çıkarmak istiyor, ama ikinci çocuk konusunda da haklısınız. Hayırlısı bakalım ;)

    YanıtlaSil
  3. bu yazılarını hep devam ettir lütfen canım..
    geleceğimize yönelik fikirler oluşmalı kafamda bugün 6 aylığız ama yarın 16 sonra 26 olucaz değil mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masallah senin kücük prensese, nice aylara yillara Denizcim ;)

      Sil
  4. Bir çocuk psikiyatristi olarak bişeyler yazmak istedim..çocuğunuzun gelişimi yaşıtlarına göre daha iyiyse bile lütfen umrunuzda olmasın...yansıtırsanız kızınıza çok zorlanır..bizim için en önemlisi duygusal zekası..ve onunda iyi olduğu belli...sizin de ne kadar ilgili bir anne olduğunuz da çok belli:)...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder