Pekmezli Ayva Reçeli __ Quittenmarmelade mit Traubensirup

Bu tarif hem çok lezzetli hem de yapımı kolay bir tarif. Şekeri de fazla olmadığından rahatlıkla iki dilim yiyebilirsiniz. Ben özellikle kızarmış ekmeğin üzerine sürüp yemesini seviyorum. Çay veya kahveyle mis gibi oluyor. Ayvaları temizlemek kolay olmadığından ve sık yendiğinden 2-3 ayva ile yapıp ağzı kapaklı cam kaba doldurup buzdolabına koyuyorum. Çok yapıcaksanız, veya bizde sık yenmez derseniz reçel kavanozlarına da sıcak iken ekleyebilirsiniz.

Quittenmarmelade ist eins meiner lieblinge zum Frühstück. Es passt zum Tee und zum Kaffee wunderbar. Der Zutat: Traubensirup gibt es im türkischen Lebensmittelladen und nennt sich "Pekmez" Es wird aus einer bestimmten Traube gewonnen. Es wird vorher gestampft dann mit einem Kalkstein aus der Natur gekocht und somit entseht ein unverwecshelbarer Geschmack.
Tarif şöyle
500 gr. Ayva (2 büyük Ayvayı yıkayıp içini temizleyip fotoğrafdaki gibi dilimledim. Sonrasında net 508 gramm çıktı)
190 ml (1 bardaktan biraz az) su
yarım çay bardağı pekmez
1 bardak şeker
1 tarçın çubuğu
yarım Limonun suyu

Rezept
500 gr Quitten /ich habe 2 Quitten entkernt in kleinen scheiben geschnitten und das anschließende Nettogewicht war 508 gr)
190 ml Wasser
1 gl (200gr) Zucker
1/4 gl Pekmez - Traubensirup
1 Zimtstange
Saft von einer halben Zitrone
Ayvaları soymadan, çekirdeklerini çıkarıp, elma gibi dilimleyin. Dilimleri 2-3 e bölün.
Tencerede tarçın çubuğu ile birlikte, su da ekleyerek, hafif yumuşayana kadar pişirin. Üzerine pekmezi döküp 10 dakika kadar daha orta ateşte pişirin.
Sonra şekeri  ve limon suyunu ekleyin. Suyu çekip, hafif yapışkan kıvama gelince altını kapatıp kavanozlara yerleştirin. 
İsterseniz Ayvaları dilimlemek yerine rendeleyebilir veya farklı birşekilde de kesebilirsiniz.(tık tık)
Afiyet olsun.


Quitten waschen, nicht schälen,nur entkernen,in kleinen scheiben schneiden. Mit der Zimtstange und dem Wasser zum kochen bringen. Dann den Traubensirup dazugeben und weiter köcheln. Nach 10 Minuten den Zucker und Saft von einer halben Zitrone dazugeben. Ca.40 Minuten bzw. solange kochen bis die restliche Flüssigkeit klebrig wird. (Beschreibungskünstlerin (^_^) )
Ihr könnt die Quitten auch anders schälen, feiner, oder raspel o.ä. (siehe hier)
Dann in Gläsern füllen und fertig!

Yorumlar

  1. ne kadar faydalı olduğunu konuşmaya gerek yok sanıyorum :) elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. o ekmeğin üstünde duruşuna kurban olsunlar:)
    emeklerine sağlık canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder