Kendi Oyuncaklarımızı Dikelim: Bez Bebek Mina ve Piko

Tipik bir Balık Burcuyum. Masalları, Çizgifilmleri, seyahatleri, farklı kültürleri, kısaca manevi zenginliği bol olan herşeyi çok seviyorum. Yazmayı çok seviyorum. 
Blogumda paylaşmadığım ama sık sık yaptığım birşey var o da masal yazmak. Kısa öyküler yazmak.. Bunları kızıma yazıp bir kitap haline getirmek istiyorum. Kitap dediğim kendi hazırladığım, kendi diktiklerimi fotoğraflayıp yapıştırdığım bir kitapcık. Fotoroman gibi birşey. :)
Bu bebekleri hazırlarken de aklımda her zaman iki şey var: 1. Esinlenmek fikir edinmek güzel birşey ama bunun teknik detaylarını esinlenmek, geri kalanı tamamen kendimden olsun istiyorum. Yani kopya değil de tamamen kendi kafamda tasarladığım bir karakter olmalı.
 Bunun için önceden oturup kafamda canlandırıyorum. Saçını, elbisesini, çocuğa yakışır olması, kızımın sevdiği detayları (mesela düğmelerle oynamayı seviyor kuzum o yüzden 3 düğme), saçları (annem çocukluğumda saçımı hep böyle bağlardı :) ), elbisesi (aynı  kumaştan burada kuzuma dikmiştim ) ve tabii ki elimde kullanılmayı bekleyen malzemeler..
Sonra çiziyorum, hem de sayfalarca yeniden, sürekli birşeyleri değiştirerek, yeni fikirlerle yeniden..
Kağıtları kesip ölçüyorum.. Ve kumaşlara dalıyorum.. Bir başlamışken bırakmamaya çalışıyorum.. Çalışma saatlerim ise genelde akşam kızım uyuduktan sonra...
Dikiş biterken yani şekil aldığında önce bir kahkaha attı kuzum :) (Zaten bitmişti, biraz iplerini temizleyip eline verdim..)Aslında bu kahkahayı insana benzettiği ve komik bulduğu için attığına yorumluyorum. Sonra alıp sarılıp öptü, her zaman yaptığı gibi. Sonra yatağından yorganını alıp odasındaki koltuğa uzandı bebekle. Uyku saati gelmişti. Ve bebeğe sarılıp uyuyalım der gibi mırıldandı..:)
Uykunun ardından kitap okumak için oturmadan önce bebeğini oturttu ve dolaptan iki kitap alıp geldi. Birini bebeğinin kucağına koydu, diğerini açıp kendisi okumaya başladı. Buna Mina adını verdik. Hem telafuzu kolay hem de karşısına sık çıkmayacak bir isim.
Piko bebeğe de, daha küçük olduğu için bebek gibi davranıyor. Uzun kollarından tutup dans ediyor. Birşeyler anlatıyor. Mina bebek 50cm ve Piko bebek 53cm. Mina daha geniş olduğu için daha büyük duruyor. Şimdi dikiş bitti, bunlara küçük öyküler yazmalı. Kedili, köpekli, ördekli bişey olmalı..
Eğer sizde birşeyler dikmek istiyor ve çekiniyorsanız sakın başaramam diye düşünmeyin. Kötü de olsa işin ucunu bırakmayın.
Bu benim ilk bez bebek denememdi
1)Burada paylaşmıştım.. O kadar kötü olmuştu ki, çöpe atmıştım. Ve bu fikirden maalesef uzaklaşmıştım.. Neyse ki tam vaktinde geri dönüş yaptım. Çünkü daha yeni başlıyor anlama yaşı, yeni başlıyor bebeklerle eğlencemiz! ;)
3) Ve birkaç zamandır düşündüğüm, karaladığım, teknik detaylar için araştırdığım Mina hanımcık :)
Halasının aldığı bebek arabasına da sığıyor. Oh hayat Mina hanımın, miss gibi! Keyifler yerinde ;)

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık Mina hanım pek güzel olmuş
    Hele o saçlarının önündeki fransız dalgasına bayıldım :)
    Kuzucuk güzel günlerde, neşe ile oynasın

    YanıtlaSil
  2. Harikasın çok güzel olmuş ellerine sağlık canım, ben de balığım biliyorsun değil mi?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum canım. Zaten yaptığın harika işlerden belli ;)

      Sil
  3. ellerine sağlık çok çok çok güzel olmuş,mina bebek...aslında hepsi güzel,ismini ne koymuştunuz hatırlamıyorum ama baykuşlu bebeğinizde çok şekerdi...
    ne güzel şeyler dikiyorsun ellerine sağlık bloguna geldikçe içim açılıyor...kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miskin hanım Hayal hanım bizim Baykuşların adı :) Çok teşekkür ederim güzel yorumların için

      Sil
  4. Çok güzel dikiş dikmeyi geliştireyim ilk yapacaklarım arasında :) hem bir bebeğim olana kadar kendimi geliştirmem fena olmaz sanırım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, bebeğin olana kadar kendini geliştirir ve ilerde kat kat daha güzel şeyler yaparsın ;)

      Sil
  5. bebek çok sevimli gözüküyor:) dışardan almak yerine dikmek en mantıklısı hem de sağlıklı elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. hikayesi olan şeylere bayılıyorum. bir anlam yüklüyorsun, baktıkça sevdiklerini güzel anılarını hatırlıyorsun.. ellerine sağlık annesi küçük kuzu bu sevgi ve emek dolu oyuncaklarla mutlu mutlu oynasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcım çok mutlu, çok seviyor bebeklerini. 'kiki piko / mika kika mina' diye geziyor evin içerisinde :)

      Sil
  7. süpersiniz, çok cici olmuş Mina hanım...
    Ben de sınırlardayım aslına bakarsanız, bir çok el işi blogunu yakından takipteyim ve kafamda tasarladığım çok şey var, ama bir başlarsam kendimi alamam diye sürekli erteliyorum...kızınıza Mina hanımla birlikte masal tadında mutlu günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım kısa zamanda başlarsınız, insan mutlu oluyor sonucu görünce

      Sil
  8. çok beğendim bebeklere bebeksi oyuncaklar, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık,çok cici olmuşlar.

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar güzel yapmışsınız çocukluğum geldi aklıma elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. çoook beğendim... bayıldım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder