Vintage Style Ekose Bileklik & Sımsıcak Günler

Birkaç zaman önce kuzenin bahçesinde gelen ayvalarla reçel yapmıştım.  Soran olursa: Ben Ayvaları rendeleyip bir adet çubuk tarçınla kaynattım. Şekerini ve limonu ekleyip biraz daha kaynatıp bir gece beklettim. Ertesi gün tekrar kaynatınca, rengi bu hale dönüyor, sıcak sıcak kavanozlara koydum. 
Ve bu sabah soğuğa rağmen yüzünü gösteren güneşin aydınlattığı evimde sütlü kahvemle yedim. 
Reçeli bu şekilde yapmayı, aynı şekilde her öğünü keyifle yemeyi anneannemden öğrendim. Zaman olsun olmasın, eğer onu yaşamasını öğrenmişsen devamını da getirebiliyorsun.
 Bunu ben birde hayalgücüne bağlıyorum. Eğer hayalgücün varsa, yaptığın her eylemi film tadında yaşamak daha kolay. Ben şimdi ayvaları mesela robotta rendeliyorum. Anneannem o zamanlar elinde rendeler, gücenmez,yoruldum demezdi. Birgün ona 'Neden hiç hayıflanmıyorsun?', diye sorduğumda bana aynen şöyle demişti: ' Tatlı kahvaltılarımızı düşündükçe yorgunluğumu hissetmiyorum..' Yüzündeki ifade ise sözlerinin ne kadar sahici olduğunun kanıdıydı.. 
<<>>
Kızımda bu konuda bize çekmiş. Yemeği keyifle yer. Çayını/ Sütünü keyifle içer.
Kızım demişken, doğumgünü dilekleri için çok teşekkür ederim, okurken çok duygulandım..Şu aralar aklımda Cumartesinin planları ve alışverişi var. Birde kendimi kitaplara verdim. Yoğun geçen zamanın içinde ruhumu kitap okuyarak dinlendiriyorum. Önümüzdeki günlerde onlardan da bahsedicem..
Benim tarzımı yansıtan bu çalışmamla
bu yazımı bitiriyorum.. Bu bilekliğin detayları ve daha fazla fotoğraf için TIK TIK..
Reçel tadında geçsin günlerimiz ;)


Yorumlar

  1. Reçeliniz çok güzel görünüyor. Tarçın kokulu mis gibi..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ben küçük doğrayarak yaparım hep ama bu çok farklı bir görüntü gerçekten çok beğendim elinize sağlık.. Anneannenizin cümlesi çok hoş.. Onu çok iyi anlıyorum, çünkü ben de üretmeyi ve ürettiklerimi yıllardır binlerce insana yedirmekten inanılmaz keyif alıyorum..

    YanıtlaSil
  3. annem ayva reçelini küp küp doğrayarak yapar...ama bu tarz çok hoşuma gitti...çok şekilli olmuş ;) ellerine sağlık. gerçekten sütlü kahveyle de çok güzel olur ;) afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim Sulecim ;) Güzel bir haftasonu diliyorum

      Sil
  4. ne güzel yazmışsın keyifle okudum.zamanı kullanma açındanda bence şanslı gurptasın herkes bunu beceremiyor,doğrusu hep imrenmişimdir böyle insanlarada,hayatındaki mutluluk eksik olmasın arkadaşım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun icin cok tesekkür ederim.. Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder