2013 yaklaşırken neler neler..

2012 mi hızlı geçti, biz mi yavaşladık bilemedim.. Çocuk olunca zaten zaman uçtuğunu gözüne toz  kaçar gibi gösteriyor sanki. Bu yıl en çok kullandığım kelimeler ve cümleler : ' Sen ne çabuk büyüyorsun', 'Zaman nasıl çabuk geçiyooor', oldu herhalde. :)
Bizim evde bu sene yılbaşı yine mezeli, keyifli yemekli, bayram ve doğumgünleri gibi kalabalık geçicek. Zaten eşimin 3 kuzeni bir araya gelsek 2 futbol takımı kurar maçımızı oynarız. Şu anda 4 kuzen & ailesi bir araya gelme planlarımız var..
Birde bizde yılbaşında kimse kimseye hediye almaz. Açıkçası o kadar insana hediye almak çok zor. Kimse işin içinden çıkamaz. Eskiden de almazdık. Nasıl desem: O mutlu geçen zamanların yerini hiç bir maddiyat alamaz. Alanlara kesinlikle saygım sonsuz, o ayrı. Arada bir ufak tefek şeyler alınmıştır ama aklımda kalan sadece fotoğraflardaki güzel simalar..
Bir zamanlar ver elini Avusturya, yahut İsviçre'ye giderdik 3-4 aile. O zamanlar çocuklarımız yoktu. Bir kulübe kiralar şöminemizi yakar, dışarıda yağan lapa lapa kar'ın eşliğinde sıcak çikolatalarımızı içerdik..  Sonra oyunlar oynar, gece yarılarına kadar sohbet ederdik.  Herşey zamanında güzelmiş. Dilerim o zamanlar yine gelir :)
2013'e çok az kaldı.. 2013 için en başta dileğim. Kızım, bizim,ailem ve herkes için sağlık. Huzur, mutluluk.
Gerçekleşmesini istediğim 2 şey daha var, dilerim onlar da olur. :)
Dünyamız için barış, huzur diliyorum. Kendi ideolojisini savunmak iyidir, ama bunu savunanları kayırıp diğer dinden,dilden,ırktan olan herkesi yok sayan siyasetçilerin minumum'a inmesini diliyorum. Unutulmamalı ki, bugün benim gibi düşünen ama diğerini ezen bir iktidar bu haliyle ileride benimde ezilmeme göz yummuş olur.
Şimdi laf lafı açtı bak. Son satırlarımdan sonra okuyup bitirdiğim en son kitap geldi aklıma.
Zülfü Livaneli: Serenad.. Mutlaka okunması gereken bir kitap. Ruhum canlandı inanın. Hüzün,mutluluk,heyecan, hepsini yaşadım. Ve ben sulugözüm, haksızlığa uğramış tarihi okuyunca ağladım...
Şimdi ikinci kitabı okuyorum. Kristin Hannah : Ateşböceği Yolu.. Ayy ne biçimim ben: Kitabın başlarında hıçkırıklara boğuldum gittim. Bu kitabı da diğeri gibi yaşayarak okuyorum.   
İşte böyle..
Sizin 2013e dair özel dilekleriniz var mı? Peki ya başarmayı hedefledikleriniz?  Diyet, Sigarayı bırakmak,spora başlamak herhalde çoğunun hedefi :)
Herkesin dileği olsun. Bizde daha sağlıklı daha az abur cuburlu yaşamayı hedefledik.  İşte böyle.. ;)
Okuyan, yorum yazan, uğrayan herkese 2013'e dilediği gibi bir giriş yapmasını diliyorum. 

Yorumlar

  1. Tüm dileklerine katılıyorum ve diliyorum 2013 kendisi için istediklerini bir başkası içinde isteyenlerin,empati kurabilenlerin yılı olsun....
    Belki ozaman daha az insanın canı yanar...

    sevgilerimle,
    İjlal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin canim.. Sizlerede saglikli ve cok mutlu bir yil dilerim ;)

      Sil
  2. insallah diledigin o iki seyde gerceklesir 2013 de abla. Simdiden iyi seneler diliyorum. Girmeleyli cok olmustu bloguna. Soyle bi gezineyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canim. Bende size saglikli,mutlu iyi haberler acalagin güzel bir yil dilerim. Aysecim, blogun kilitli ,mailini de bulamadim canim,sana ulasmayi cok istedim ama olmadi. Sizin oralardan gecmistik. Neyse kismet bir daha ki sefere ;) Bana mail atarsan sevinirim

      Sil
  3. Canım yeni yıl sana ve tüm sevdiklerine mutluluk ve sağlık getirsin, tüm dileklerin gerçekleşsin. Ben de kalabalık yılbaşı akşamlarını severim ama bu sene çekirdek aileyiz sevdiklerimiz İzmir'de ama olsun bu da güzel bir deneyim. Fotoğraflar çok güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size da cook cok güzel,saglikli,musmutlu bir yil dilerim Fadiscim! Dur geliyorum bloguna ;))

      Sil
  4. canım benim, güzel dileklerini aynen senin için de diliyorum... o güzel kalbin daima güzel kalsın... ve ayrıca evet, 2012 benim için de acaip hızlı geçti... hızla yaşlanıyoruz :/

    YanıtlaSil
  5. 2013 e özel değil her pazartesiye özel diyet yapayım kilo vereyim dileğim var :))
    İnşallah seneye bu dilepim olur
    Tüm dileklerin kabul olsun
    Mutlu yıllar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder