Alışveriş ve Günlük Sohbet

Bugün, bütün hafta olduğu gibi güzel havanın tadını bahçede çıkardık.
Arkadaşımın ziyaretine, en çok da onu kendi kankası gibi sevip davranan kuzuma yaradı. Özellikle bu teyzesi gelince ayrı bir keyifleniyor. Kızım ona bayılıyor, çünkü Anna çocukların dilinden çok iyi anlıyor :) (Anna, kendisi psikoloji & ek pedagojı  mezunu ama çocuk pedagagogu olarak , aile terapisti  olarak çalışıyor + ayda 2 defa çocuk hastanesinde psikolog /bla bla bunun uzmanlık terimleri var da ben anlatamıycam çok uzun.. Ve bu yüzden mi bilmem çocukların dilinden çok iyi anlıyor. Onun sayesinde kızımın eğitiminde çok büyük başarılar kaydettim diyebilirim. Onun tavsiyeleri ile ilerliyorum tıkandığım yerde. Biz kendisi ile üniv. yıllarında tanışmıştık bu arada ;))
İkea'dan aldığımız bu sac tava ile odun üzerinde sac kavurması yaptı eşim.
Aslında dün de yapmıştık ama ben de isterim diyen yakın arkadaşım için bugün tekrar yaptık. Hem dünün tadı damağımızda kalmıştı.
Kuzumda bizimle oturup yedi. Kendini çok büyümüş sanıyor, arkadaşı da geldi ya :)
Kuzum hiç dökmeden, kaşık ve çatalla yiyiyor. Artık bıçak da vermeye başladık yavaş yavaş..
Bugün bir arkadaşıma da yazdım. Çocuk olunca üzüntüler daha hafif atlatılıyor, yaralar daha çabuk kapanıyor. Yoksa hayat kayıpları ve hastalıkları ile devam ediyor. Yani keder hepimizin kapısını çalıyor. Eşimin kuzeni geçen hafta Hakkari'de şehit oldu. 1988'li idi. Yani bana uğramaz dememeli insan.. Çocuğu yatırdıktan sonra bir yandan onun özlemi bir yandan yaşananlar bir fragman gibi geçiyor aklından.
Sağın, solun,önün, arkan dolu dolu.. Yaşanmış hikayelerle birikiyor.. Bedenin ve beynin ne kadarını kaldırıyor o sana bağlı.. 
Bu iki satırın anlamını sadece anneler mi anlar bilemem ama : Çocuk hayatta ki en en paha biçilmez, Allah'ın sana verebileceği en kıymetli, en sonsuz, en çıkarsız, en hesapsız, en ensiz bir hediye. En büyük lüks. Ne derseniz deyin. Ama en karanlığın aydınlığı, en derin acıların ilacı, en son'un sonsuz mutluluğu gibi.. Ve bu yüzden hayat daha anlamlı.. 
İnsan kendi huzurunu kendisi yaratıyor, yani bunun ölçüsüne insanın yapısı ve karakteri karar veriyor fakat bir çocuğun varlığı bunu en maksimum'a katlıyor...Bence..
Bu nasıl bir yazı oldu yahu??
:)
Neyse söz konusu kızım olunca uçup gidiyorum bazen.
Gelelim Alışverişime:
Amazon'dan Valrhona siparişlerim tam 6 günde elime ulaştı. Amazon'a bayılıyorum.
En güvenilir, en sorunsuz ve en rahat sanal alışveriş sitesi diyebilirim, en azından sıkı bir amazoncu olarak benim tecrübelerim böyle. Eğer bunlara ulaşmak isterseniz link'i burada TIK TIK..
Herkese sağlıklı, huzurlu günler dilerim ;)

Yorumlar

  1. Cocuk sahibi olmakla ilgili yazdiklarina katilmamak mumkun deil.son zamanlarda ust uste o kadar kotu haber aldim ki ama ona bakarken gercekten hafifliyor herseye ilac gibi geliyor cocuk.

    YanıtlaSil
  2. Cocuk sahibi olmakla ilgili yazdiklarina katilmamak mumkun deil.son zamanlarda ust uste o kadar kotu haber aldim ki ama ona bakarken gercekten hafifliyor herseye ilac gibi geliyor cocuk.

    YanıtlaSil
  3. çok çok üzüldüm, başınız sağolsun, allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  4. Ben de başınız sağolsun demek istiyorum. Diğer yazdıklarını birden bastırıverdi bu haber. Asker eşi olduğumdan mıdır,yoksa öğretmen olduğumdan mı hep ciğerimi yakar bu haberler.
    Allah annesine sabır versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun. Eşimin 2 derece kuzeni ve aslında hiç tanımıyor gib,hatırlamıyor.. Ama bu durum herkesi çok üzdü. Amin..

      Sil
  5. Cok cok uzucu.. Allah rahmet etsin.. Ailesine rabbim gonul ferahligi versin ..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder