Dikiş dikmek istiyorum ama size bir sorum olucak

Aslında resim başlıkla çok alakasız gibi ama en azından son günlerde ki hallerimizi yansıtan, bizim evin sokağını çekip göstermek istedim. En öndeki evden 3 ev sonra bahçesinde kazların olduğu yaşlı amcanın evi var.
Artık biliyorsunuz, kızım ve mahallemizin tüm çocukları o bahçenin önünde toplaşıyor, yaşlı amcada öyle tonton ki, eğer bizi görürse bahçenin kapısını açıp bizleri içeri alıyor.
Birde köpek var, çocuklara alışmış, ve hayvanları çok seven kızım köpeği severken 'şap şap' heyecanla eliyle geçiriyor, tatlı hayvancık hiç sesini çıkarmıyor.
Hastalıklardan hiç bahsetmiyorum gerçekten bıktım artık. Her hastalık sonrası 'Artık bu son bir daha parka gitmek/ komşuya gitmek/ Kaan'lara gitmek yok!' diyorum. Doktorum 'Hasta olucak ki güçlensin...' 'olucak, salgın var... bıdı bıdı ' diyor. Doğru ama gel de bize sor. Neyse bugün yine güzel havaların tadını çıkarttık.
Biz şehir merkezine arabayla 10 dakika uzakta, hemen orman kenarında oturuyoruz. Ve bizim eve giden 'bütün' yollar böyle ağaçlı yollardan geçiyor. Yani bize gelmek isterseniz mutlaka böyle bir yoldan geçecek ve stresinizden sıyrılıcaksınız. Gerçekten doğanın içinde çocuk yetiştirmek bambaşka, ben o huzurun kuzumada yansıdığını düşünüyorum. Birde kaz ve köpeklerin dışında 2 sokak ötede birde horozlarımız var :)) Neyseki onları sabahları duymuyoruz, yani evden duyulmuyor. Ve at çiftliği var. Gidip ata binenlere bakıyoruz, annelerle sohbet falan ediyoruz.İşte böyle

Neyse gelelim asıl konuya
Biliyorsunuz ki kumaşlarım epeydir geldi ve özellikle ebay üzerinden inanılmaz rağbet görüyor. Hergün mutlaka 7-10 paketcik hazırlayıp yolluyoruz. Kızımda kumaşların arasında bana asistanlık yapıyor. Bunların satışını buradan yapmamamın sebebini twitterden söylemiştim birkaç kez. : İleri geri konuşup, yinede taklit eden, boş insanlar var, ve ben boş ve zor insanlarla uğraşıcak ne yapıya, ne de zamana sahibim. Hayat kısa, ve güzel yaşanmalı, hergün şükretmeli, her an şükretmeli. Ben böyle insanlarla uğraşmak yerine, markayı bilen, daha çok kıyafet/aksesuar tasarımcılarına satmayı tercih ediyorum. Çok şükürde umduğumdan iyi gidiyor. Hatta bazı kumaşlardan bana kalmadı :(
Ama eğer istiyorum diyorsanız bana mail atabilirsiniz tabii.
Evet ççoook uzattım ve geliyorum soruma:
Tekrar dikiş dikmek istiyorum ama ne dikeceğimi bilemiyorum, daha doğrusu kararsızım.
Kızıma elbise dikmeyi şu aralar düşünmüyorum, çünkü şu an giyeceği fazlasıyla var, ve çok gereksiz olur. Halaları alıyor, yengesi alıyor, teyzeleri alıyor, büyük anneler alıyor, yani şu aralar giyemeden büyüyecek diye korkuyorum. O yüzden kızıma dikmeyeceğim. Ama ne diksem diye düşünüyorum :)
Sizin bir fikriniz var mı? (Eve birşey mi diksem diyorum...of kafam çok karışık)
Herkese güzel, bol huzurlu, keyifli bir haftasonu diliyorum ;)

Yorumlar

  1. kızınıza diktiğiniz şeylere bayıldım... detaylı anlattığınız etek insanda dikiş dikme hevesi uyandırıyor. paylaşımlarınız için teşekkürler.sağlıklı mutlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz icin tesekkür ederim, sevgiler

      Sil
  2. :))) bilmek böyle bişey galiba :) ben olsam kendime elbiseler etekler gömlekler :) dikerdim.ihtiyaç yok ok var diceksin.şu aralar piknik örtüsü dikmek istiyorum mesela.e senin de bahçen vardır o bahçeler arasında.bahçene puanlı örtüler dik.kenarlarına ponponlar dik.oh ya bilmek gibisi var mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hepsi var olunca su anda israf gibi geliyor, cünkü cok cabuk büyüyorlar. aslinda aklimda birseyler var ama hadi tembelligimden havalari sorumlu tutarak kendimi isin icinden siyirmaya calisiyorum iste ;)

      Sil
  3. Ben niye kaçırdım kumaşların geldiğini, blogda duyurmadın sanırım, sıkı takipteyim çünkü. Twitter hesabımı kullanmıyorum, izlemiyorum da. Şimdi nerede görebilirim kumaşları? Bu arada evin konumuna bayıldım, süper .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. twitterde yazmistim. o zaman önümüzdeki günlerde elimde kalanlarin fotosunu ekleyip shop a eklerim ;)

      Sil
  4. merhabalar benımde hep istediğim bişidirr.çocuğumu doğanın içinde büyütmek ben öyle büyüdüm malesefkı çocuğum öyle büyümüyo:(neresi orası sakıncası yoksa merakak ettim doğrusu..kendinize bişidikebilirsiniz,ben elbiselere dadandım sürekli elbise dikiyoırum:)evede olabilir.bende istiyorum ama okonuda pek yaratıcı değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklisin, doganin icinde büyümek hepimize iyi geliyor. elbise dikmekten de bikmis gibiyim bu aralar, cok kararsizim kisaca ;)

      Sil
  5. kumaşlar harika...
    ev harika..
    o ağaçlı yollar ise başka harika..
    siznerde oturuyorsunuz böle yaaa...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. twitterda hep yazarim nerede oldugumu ;) aslinda burada da yazmistim ;)

      Sil
  6. benim dikiş kabiliyetim olsa ilk yapcaklarımdan birisi kapı önüne yapılan kapı carpmasın diye kapı önü agırlığı olurdu.adı bu mu bilmiyorum... muffin veya çilek veya kedi şeklinde yapılanları görmüştüm bloglardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapi carpmaz bizde :)), bizim evde böyle seyler göze batar, zaten kuzum sayesinde her taraf oyuncak, esya dolu ;)

      Sil

Yorum Gönder