İlk Çocuk hastalığımızı yaşıyoruz..Kızıl/Kızılcık


Bu satırları gerçekten üzüntü içinde yaşıyorum. İnsanın çocuğu söz konusu olunca yürek paramparça oluyor.
Twitter ve İnstagram bilir Perşembe akşamı geç saatte kızım birden ateşlendi, fitil verdik ateşi düşürsede tam geçmedi. Neyse nöbetçi olduğunu bildiğim çocuk doktoru arkadaşımı aradım. Aradığımda fitili vereli 2,5 saat geçmişti. Ayaklarına ıslak bezleri tutun dedi, ve bir daha fitil verin, eğer geçmezse ben nöbet sonrası uğrarım, veya siz hastaneye gelin demişti. Neyse önce dediği gibi üzerini iyice çıkardık, camları açtık ve ayaklarına soğuk su ile ıslattığımız mendilleri sardık. Sabaha karşı ateş baya ama yinede kuzum sıcaktı. Sabah kendi doktoruna gittik. İyiki de gitmişiz. Kızım Kızıl / Kızılcık dedikleri hastalığa yakalanmış.
Doktora giderken eşim benimde boğazım ağrıyor demişti. Doktor eşime de aynı teşhisi koydu. 
Bizi tabii hemen ayrı bir odaya aldılar :) Doktor kızıma, eşime ve hatta bana bile antibiyotik verdi. 
Çok erken geldiğiniz için şanslısınız, hafif atlatırsınız dedi. 
Normalinde bunu başta soğuk alma, boğaz enfeksiyonu, belki geçer diye bekliyorlarmış, bu durumda hastalık daha fazla dışarıya vuruyormuş. Biz de açıkçası öyle düşünmüştük fakat 'sadece ateşi' olması bizi şüphelendirdi. Ne öksürük ne de burun tıkanıklığı, ne de önceden yaşadığımız bir durum.
Bana sizde antibiyotik almazsanız 2 güne kadar sizde de kırgınlık başlar dedi. Bu şekilde dışarı vurmadan atlatacağım. İlk gün birkaç saat çok ağladı. Bende kuzuma sarılıp ağladım. Sonra ağrı kesici  alıp öğlen vakti 4-5saat uyudu. Ve sonrası toparladı. Şimdi çok şükür çok iyi.
Kızıl/Kızılcı hastalığı diğer çocuk hastalıkları gibi bir defa değil, bulaşırsa tekrar gelebilen  bir hastalıkmış. Bir defa atlatan bir daha kine daha hafif atlatabilirmiş. Özellikle şu aralar anaokulunda salgın varmış. Bazı çocuklar hafif, bazıları sadece ateşle, bazıları sadece taşıyormuş. Yani her defasında farklı olabilirmiş.
Bizimkinin internette gördüğüm resimlerdeki gibi dışarı vurmadı, karnında şu yüzünde gördüğünüzden daha minik kırmızı nokta (orayı sinek ısırdı, kızımda kaşıyıp durduğu için kırmızı :) ) vardı 2-3 adet. Doktor göstermese ve yaklaşmasam göremezdim. 
Şimdi hepimiz antibiyotiği sonuna kadar alıcaz. 10 gün kadar çocuklarla görüşmeyeceğiz :( (Bu çok zor olucak,kızım artık ayakkabılarını getiriyor, dış kapıyı açıp merdivenleri iniyor. Hop ya kazlara, yada arkidişi olan komşunun kapısına koşuyor. Parka gitmek istiyor. Telefonu getirip Kaan diyor. Biz 10 gün çocuksuz napıcaz o__O )
Şimdi biz kuzumla sürekli ya parkta çocukların arasında, kuzen çocuklarında, çocuklu kurslarda vb.lerdeyiz. Bebek iken hasta olmamıştı ama çocuklarla temas başlayınca bu kaçınılmaz oldu.
Doktor olsun, atlatsın, güçlensin diyor.. Olucak da.. Olucakmış :S
Bizde durum bu. Tecrübelerimizi paylaşmak istedim, umarım siz yaşamazsınız mı diyim..
Allah hepimizin kuzusunu kötüsünden, kötülüklerden korusun.. 
Twitter ve İnstagram'dan soran, geçmiş olsun dileklerini ileten tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim, tek tek dönemediğim için özür dilerim.
Herkese keyifli,sağlıklı bir haftasonu diliyorum ;)

Yorumlar

  1. Twitter ve İnstagram'a arada bir uğrarım haberim yoktu..evlatlar böyle olunca anne-babalar kahrolur ..
    Rabbim kızına da eşine de acil şifalar sana da güç ve sabır nasip etsin..

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun,keşke bi daha hiç hasta olmasa dicem ama mümkün diil biliosun,Allah dermanlı dert versin ve emanetin hastalandığında anneciği hep yanında olsun inşallah diyim.Anne şevkati gibi yok çünkü.Ben hastalanınca annemi çok arıyorum.İnsan el oğluna annesi gibi nazlanamıyor.Yanbelkide ben nazlanamıyorum bilmiyorum.Neyse gelmiş geçmiş olsun antibiyotiği aman saatinde alın sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin,gercekten Allah hepimizin evlatlarini kötü hastaliklardan korusun,en en kötüsü bu olsun. Haklisin, anne bambaska. Veriyorum canim Sevgiler ;)

      Sil
  3. geçmiş olsun acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
  4. Bununla gecmis olsun..Allah beterinden saklasın.Bu hastalıklar bünyelerini güçlendirecek;hayata hazır olacaklar inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, haklisiniz. Cok tesekkür ederim güzel yorumunuz icin

      Sil
  5. Çok geşmişler olsum prensese,bizde geçen ay su çiçeğini atlattık...ama ateş olunca biraz ürküyorum 38 buçuğu geçerse ateş düşürücü...inmezse doktor şeklinde ilerliyorum...çocuklar sosyalleşmeye başlayınca bunlar kaçınılmaz galiba....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle,kacinilmiyor maalesef. Tesekkür ederim ;)

      Sil
  6. Geçmiş olsun canım,çocuk hastalıkları bunlar,doktorunuzun söylediği gibi geçecek ve minik kuzunun bağışıklığını güçlendirecek. Tekrar ve hepinize geçmiş olsun diyerek acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Tesekkür ederim Nalan teyzecim. Simdi bile cok iyi melegim, ilaci da bittimi birsey kalmaz insallah ;)

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim..

    YanıtlaSil
  9. tatlı miniğe çok çok geçmişler olsun...

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun canım acil şifa dilerim yazını okuyunca üzüldüm, Allah korusun çocuklarımızı.

    YanıtlaSil
  11. Cook gecmis olsun kuzuya. Allah acil şifalar versin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım çok teşekkür ederim. Şimdi kız iyi bende kırgınlık başladı ama o da yarına geçer inşallah ;)

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun. Kendinize ve kuzunuza iyi bakın :)Öptük sizi Yurdanur&Çınar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim, kuzum iyi oldu. Öpüyorum minik Prensi ;)

      Sil
  13. tekrar tekrar geçmiş olsun. umarım iyi olmuşsunuzdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim ,kizim cok iyi,bende yatma lüksüm olmadigi icin iyi olmaya direniyorum. Cogunlukla basariyorumda ;)

      Sil

Yorum Gönder