Fırında Sebzeli Levrek Filetosu tarifi & (Çocuklar için yemek tarifleri))

Yine dolu dolu geçen günün ardından sayfama zaman ayırabildiğim için pek mutluyum. Öncelikle bu tarif ettiğim yemeği kızımda afiyetle yediğini belirtmek isterim. O yüzden çocuklar için diye ekledim başlığa.
Bugün ki yemeğimiz: Fırında Sebzeli Levrek Filetosu, Şehriyeli Pilav, Ekşili Sulu Köfte (kızım bu yemeğede bayılır)  salata ve kuzumla yaptığımız cookies vardı.
Kızımda bu hafta bir değişmeler oldu ki sormayın. Aşırı yiyiyor, aşırı hareketli, sarılmadan uyumuyor, uyurken emziğini ağzından çıkarmıyor ve hiiç yerinde durmuyor.Yani hoşgeldin büyüme sıçraması :P
Aslında bunun ilginç bir yanı da var. Kızım bu hafta büyüdü sanki, daha fazla anlıyor, tepkileri daha anlamlı, daha çok, çok daha aktif birde. Merdivenleri hızla inip çıkmaya başlaması bunlardan biri.
Bunun güzel tarafları daha bir arkadaş gibi olduk, ama kötü yanı da pamuk kızımın bazen bana kök söktürüyor olması..Belli ki bizi çok şımartmış, alışmamışız bu kadar harekete, bünyeye fazla geldi yahu :))
Çocuk Yemekleri Tarifleri
 (İmkanınız varsa organik, hatta varsa yakınınızda çiftlik den alışveriş yapın) 
Öncelikle aldığım brokoliyi, birkaç patates ve havuçla 5 dakika haşladım. 
Bir kısmını balık için, diğerini ise poşetlere koyup porsiyonluk buzluğa attım. Buna ek yemeklik kemik atarak, pirinçli,mercimekli çorbalar hazırlıyorum. 
Mercimeği haşla,Bulguru, Pirinci ,Buğdayı, yani ne varsa, çorbalık hazırlıyorum. Taze karabiber,çok az tuz ve bu brokoli üçlüsünü ekleyip pişiriyorum. Kemik koymazsam sulu köfte,veya içine çok az kuşbaşı et koyuyorum. Yani bu birazda çocuğun damak zevkine kalmış. Et suyu, Yoğurt, Limon bunlar kuzuların damak zevkine hitap eder, o yüzden sağlıklı besinlere ek olarak bunlar eklendimi yenmesi garantidir ;)
Gelelim Yemek tarifine
İstendiği kadar :
Levrek Fileto
Haşlanmış Sebze (Patates, Brokoli, Havuç)
1 paket sıvı krema
1 ç.b. süt
Yeşillikli Deniz tuzu
Taze çekilmiş Karabiber
Yanına miss gibi Pilav
Fırın 190 Dereceye alınır. Haşlanmış sebzeler ve üstüne balık dizilir. Krema ve süt, tuz,biber bir kapta karıştırılıp üzerine dökülür. Üzeri kızarana dek pişirilir.
Yandaki NEFİSS kurabiyeleri kızımla yaptık. Bir dahaki sefere onun tarifini de vericem.
Son resimde özellikle çektim, Jamie Oliver'de görüp çok beğenince eşim mutfak tezgahının bir tarafını tahta yaptı. Sebzeleri falan direk orada kesiyorum. Gören herkes fikire ve görüntüye bayılıyor. :) Ama fikir bana ait değil diyorum, Thank You Jamie Oliver ;)
Herkese çoook keyifli,huzurlu ve mutlu bir haftasonu diliyorum..






Yorumlar

  1. amao levreğe ben ölürüm yahuu, fışkıran ağzımın sularından bilgisayar bozulacak şimdi...

    harika bir görsel ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin canım, inan okuyunca şok geçirmiştim, tekrar çok çok geçmiş olsun.

      Sil
  2. Çok leziz görünüyor, bende bu aralar Defne Adaya değişik çorba tarifleri arayışı içerisindeyim.Sebze çorbası, mercimek ve şehriye favorisi. onun dışındakileri pek yemiyor, değişik çorba tarifleri de bekliyorum. ekşili köfteyi deneyebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam yaptikca paylasacagim. Kizim eksili köfteyi severek yedi, umarim senin kuzunda sever ;) Öpüyorum Melegini

      Sil

Yorum Gönder