Rafaello ve Taze Çilekli Kuplar

Bu tarifi yine 1hafta önce İnstagram'a eklemiştim. Öyle beğenildi ki tarifi paylaşmak istedim.
Bağımlılık yapan herşeyden uzak durmuşumdur, çekirdek ve pinterest (Allahım nasıl bir birliktelik bu!)
Pinterest de sizi içine çekiyor. Nete girerken özgür olmak zorundayım, bağımlılık yapmamalı. Bazen gün içinde sıkça cepten 1-2 dakika bakabiliyorum. Bu yüzden İnstagramı ve instagram annelerini seviyorum.. Keyif veriyor,paylaşımlar harika ve istediğim an gir bak çık!Yine çok geniş aldım! Hemen tarife geçiyorum ;)
8 Tatlı / Kup Bardakları
1 Paket Rafaello (4 tanesini ayırın, içinde 18 adet var galiba)
1 Paket Labne (250 gr)  / Yoksa süzme yoğurt
2 Paket Sıvı Krema /  Toz Kremşanti Pakete göre sütle çırpın..
1 bardaktan  parmak eksik hindistan cevizi şurubu (Kahve Şurupları reyonunda)
1 y.K. Hindistancevizi
1 Pk. Vanilya
500 gr. Taze Çilek
Yarım Paket file Badem..
File bademi yağsız teflon tavada rengi dönene kadar kavurup soğuması için kenara bırakın..
Rafaelloları iyice ezin. Sıvı Kremaları katılaşana kadar çırpın. Ezilmiş Rafallo labneyi, hindistancevizi şurubunu, hindistancevizini ve vanilyayi ekleyip devam çırpın... Buzdolabına koyun bu karışımı.
Çilekleri yıkayıp saplarından temizleyip püre halina getirin.
Bardaklara sırasıyla kremşanti karışımı,file badem ve çilek püresi olarak kat kat dizin. 
Geriye kalan Rafaelloları ortadan kesip en üste yerleştirin.
Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Afiyet olsun ;)
Bu arada çekiliş devam ediyor ;) TIk TIk
Herkese keyifli ve huzurlu bir hafta diliyorum ;)

Yorumlar

  1. bikere içinde çilek varsa gerisi sadece teferruattır benim için bebeyim, bi kase alabilirim, hazırım ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minikkusum sen yeterki iste daha fazlasi senin olsun ;)

      Sil
  2. süper yemiş kadar oldum
    elinize sağlık
    bir de hangi marketten alışveriş yaparak bu malzemeleri bulabileceğimizi öğrensek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. b locked genelde büyük marketlerde, migrosda bulabirsin tüm malzemeleri ;)

      Sil
  3. mmmm çok lezzetli görünüyooor ben bundan bugün denerim kii:)

    YanıtlaSil
  4. bide son olarak bişey sorucam buz dolabına koyduğumuz karışıma kramşantiyi ekliyomuyuz eklemiyomuyuz o karışımı napıcaz ayrımı koyucaz orda bi karşıklık olmuş sanırım :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O senin organizasyonuna kalmis, ister ayri ayri ister hazir yapip koy. Ben aksamdan beyaz karisimi hazirladim, cilekler ve süslemelerle ugrasmak istemedim. Ertesi gün cilek ve bademleri hazirlayip bardaga göründügü sekilde koydum ve aksama dogru yendigi icin tekrar buzdolabina koydum, ama hemende yenilebilirdi, önemli olan beyaz karisimin beklemesi ;) Kusura bakma cevap gec geldi,ancak nete girebildim..

      Sil
    2. teşekkürleer:) denicem mükemmel görünüyo:)

      Sil
  5. En sevdiğim çikolata,çilekle birleşmiş ve harika bir lezzet bombası olmuş...ellerine sağlık tatlım,mutlaka deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  6. Bloglar Çilek açtı yaşasın Çilek:)))Ellerine sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder