Kızıma Önlük Elbise diktim

Aslında bu elbisenin bir de hikayesi var. İzin verirseniz paylaşmak istiyorum.
Yabancı bloglardan ve yabancı sanal mağazalarda çok görürdüm bu tür önlük elbiseleri ama bakmakla yetinirdim.
Sonra birgün kızımla gezerken,oturduğum kentin pahalı alışveriş caddesinde ufak bir butik keşfettim çocuk elbiseleri satan. Aynı bu kumaştan aynı bu şekilde elbiseyi gördüm vitrinde ve hemen içeri daldım.
Gördüğüm fiyat beni şoke etmişti. Neredeyse düşük fiyata çocuk arabası kadar para istiyorlardı. Bende pahalı bulup 'herşeyin hayırlısı' deyip çıktım. Şimdi gönlüm kaldı ama mantığım kabul edemezdi böyle bir rakamı. Zaten çocuğun giydiği ne ki, 1-2 ay sonra büyüyor, sonra at dolaba gitsin.
Neyse elbiseyi kalbime gömeli aylar olmuştu :) Geçenlerde buna elyaf almak için kumaşçıma gittiğimde bu kumaşı gördüğümde, hemde indirimli, inanamadım. Aldım ve eve geldim.
Birde Burda dergisi dışında Ottobre Design diye, harika bir dergi vardır. Senede 4 defa çıkar. Bir bayanlar ve birde Çocuklar için ayrı çıkar dergi. Burda kadar çok değildir kalıpları ama kat kat daha iyi,kağıdı daha kaliteli ve yapımı daha iyidir. O derginin Çocuklar için olanını geçen hafta aldım ve bu önlük elbiseyi görünce bu bir işaret olmalı diyerek aylar önce gördüğüm elbiseyi diktim. Hemde 90% daha uygun bir maliyete.
Benim bıcırım şu aralar kendi ayakkabılarını kendisi giymekle,ve dolapları karıştırmakla meşgul. Elbiseye pas vermiyor.
Kumaşın dokusu kadife ve çok güzel bir mavinin üzerinde çiçekler var göründüğü gibi. İçine astar diktim. Yine 2 beden büyük diktim, yaz'a veya sonbahara giyer diye düşünüyorum. ;)

Yorumlar

  1. Ayla Algan'ın annesi de senin gibiymiş. Eseri de ortada tabii! Ben her zaman olduğu gibi hayranlıkla okudum, fotograflara baktım. Kuzucuğun güle güle giysin!
    Ellerin dert görmesin!

    Sevgiler
    Peri

    YanıtlaSil
  2. ya sen nerden buluyosun kuşum böyle güzel civcivli kumaşları?? muteşem bi kumaş, dokusu renkleri deseni herşeyi ayrı güzel.
    ve bu elbisenin büyükler icin olanından istiyorum ben, model tam nar tanesi modeli <3333
    paytak tontişimin üstünde de cok güzel durcaktır bu cici :)

    YanıtlaSil
  3. çooook şirin:) kendime dikmeye karar verdim bu elbise modelinden:))) hmm peki bu ottobe designi nerden alabilirim?

    YanıtlaSil
  4. sadecskn sana yorum birakamiyorum, ayarlarini kontrol edermisin ;) Verdigim linkden Ottobrenin sayfasindan verebilirsin canim

    Perimm cok tesekkür ederim,begenmene sevindim.Öperim kuzunu ;)

    minikkus canim kumas,kalip aramaktan,ugrasmaktan büyük keyif aliyorum,arastiriyorum, takip ediyorum,ondan olsa gerek arada bir sans yüzüme gülüyorum. Eminim burda olsan kizim senin gibi neseli ve pozitif enerji dolu birini birakmazdi. Bol bol öper,arada da isirirdi ;)

    YanıtlaSil
  5. aman tanrım,
    renkleri ve modeli, bir de minyatür oluşu çok iyi hissettirdi kendimi, güzellikler içinde sevmeler içinde giysin...

    www.kusurluanalizler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. umruna amadeyim Amin.Tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  7. Böyle güzel kumaşları ben de bir bulabilsem, ellerine sağlık çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  8. bayıldım..cok guzel olmus ellerıne saglık kuzucugun guzel gunlerde gıysın ınsallahh

    YanıtlaSil
  9. tatlım bilgisayarımda prog. yüklü olmadığı için tıklayıp mail atamıyorum, mail adresini söyleyebilir misin. teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Fadis & Bal kizin annesi cok tesekkür ederim ;)

    yemyesildeniz : vintageduygular@hotmail.com

    YanıtlaSil
  11. Bahar ve kizisi Yagmur cok tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  12. Oooo süper ötesi çok güzel olmuş, kumaş da harika. Ben de çok bakınıyorum nete model için. Bu model de sevdiğim modellerden. Evde dikmenin maliyetten de öte güzelliği bence istsdiğin renk ve desende yapabilmen. Bir de dikerken ve giydirirken aldığın keyif yok mu? Her şeye değer.
    Ha bir de çok denememe rağmen Etsy dışında Ottobre almanın yolunu bulamadım. Etsy'deki sayılar istediğim değil. Bu sayı hangisiydi acaba?

    YanıtlaSil
  13. (Yorumum silinmiş, heyecanla yazmıştım, gitmedi sanırım.) Elbise süperden de öte, kumaş harika. Bu model de çok güzel ve sanırım kızın için de çok kullanışlı olur.
    Ottobre yi Türkiye'de bulamıyorum. Eski sayıları ise Etsy de var ama istediğim sayılar değil. Gene de bir iki alayım ben. Bu son sayı herhalde. Kızını öpüyorum. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. dikis terapi yok canim yorumun silinmemis :) Tesekkür ederim güzel yorumun icin. Ottobre design Kids Fashion 1/2012 http://gamzeakbas.blogspot.com/2012/02/yurtdsndan-nasl-ilik-donoru-olunur.html resimi de buradan. Ben Türkiyeden nasil temin edebilecegini arastirip tekrar dönerim ;)

    YanıtlaSil
  15. nasıl imreniyorum böyle becerikli annelere, bende çok istiyorum ama beceremem batırırım diye başlayamıyorum bile :)

    YanıtlaSil
  16. Filiz cok tesekkür ederim. Ilk baslarda batirsan bile sakin yilma,bir baslayinca devami geliyor,cok keyifli hemde ;)

    YanıtlaSil
  17. İnsan bazen bir şeyi çok istediğinde, dua niyetine geçermiş. Sende de öyle oldu herhalde. Ellerine sağlık, iyi günlerde kullansın kızın. Şimdi dilediğin gibi, dikip, örüp giydir derim. Biraz büyüdüğünde aranızdaki diyalog şöyle olabilir;
    -Anne bak ne güzel.
    -Evet ama çok pahalı.
    -Ama çok güzel, alalım.
    -Hayır çok basit ben yapabilirim aynısından.
    -Of anne ya, herşeyi de ben yapabilirim diyorsun. Keşke yapamasan.
    Alışveriş sırasında kızımla aramızda geçen konuşma genelde böyle:)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. lila hand craft gercekten mi? ama emin ol ki,söyle 30lu yaslardan sonra mutlaka,"ah canim annem" diyerek yaptiklarinin ne kadar özel oldugunu anlayacaklardir. (Umarim ;) )Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Benim kızım küçükken de büyüyünce de çok fazla değer vermiştir yaptıklarıma ve kendi yaptıklarına. Biraz büyüsün kızınla birlikte neler yapacaksınız kim bilir? Dikiş dikemese de pahalı bulduğu bir giysiyi ben ona diktiğimde çok mutlu oluyor.

    YanıtlaSil
  20. Ayyy,çok tatlı ellerinize sağlık iyi günlerde kullansın inşallah.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  21. dikis-terapi umarim daha uzun yillar güzel paylasimlarla birlikte oluruz ;)

    tatlihayat cok tesekkür ederim. ;)

    YanıtlaSil
  22. aman aman aman prensesim en güzel günlerde sağlıkla giyinsin.maharetli annesi hep güzel cicişler diksin...maşallah canım benim.walla kadın dediğin böyle olur işte.öpüyorum anne-kız sizi...

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bİ zamanlar bu modelin kalıbını netten bi yerlerden indirmiştim yanlış hatırlamıyorsam :) Bu elbisenin altına aynı kumaştan poposu fırfır dolu bir de don dikmişler,o çapraz bağların altından fırfırlı bir bebek poposu çıkmış,çok şirin bir görüntüsü vardı :) Kumaşınızdan daha varsa size de öneririm..

    YanıtlaSil
  24. Kumaşın desenine bayıldım. Model desen şahane. Ellerine, emeklerine sağlık. İyi ki almamışsın o elbiseyi, eminim senin diktiğin ondan çok daha güzeldir. Güle güle giysin bıdırık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Beyaz Hanimeli cok tesekkür ederim. ;)

    YanıtlaSil
  26. Elbise süper olmuş, kızınız iyi günlerde tatlı talı giysin. Emeğinize sağlık. Ben de iki kız çocuk annesi olarak iyi bilirim kızlara bir şeyler dikip giydirme duygusunu, ayrı bir mutluluktur o...
    Tanıştığımıza çok sevindim...

    YanıtlaSil
  27. Hayat Mutfakta Güzel cok tesekkür ederim güzel yorumun icin. Ikiz cocuk büyütmek gercekten kat kat daha zordur, ama bir o kadarda güzeldir mutlaka. Öperim ikizlerini.Bende sevindim canim..

    YanıtlaSil
  28. Ne iyi etmissiniz diyorum ;)
    Hem hesapli hemde el emegi ile olup daha degerli bir elbise cikmis ortaya :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  29. kumaş ve model şahane, iyi ki okadar para verip almamışsın bu daha özel olmuş.

    YanıtlaSil
  30. ne kadar zevkli bir kumaş seçimi.. ve ne kadar güzel bir model.. eminim kızına da çok yakışacaktır..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  31. tatlım ben sana bişiy sorucaktım, bikaç post öncesinde izmir blogger bulışmasında giydiğim paltoda bi terzi hatası olmuş, düğme yerleri çok pot duruyor, düğme yeri yok aslında altında kanca gibi bişiy var, düğme deliği mi açayım yoksa terziye götürüp pensi mi açtırayım, allatabildim mi acaba?

    YanıtlaSil
  32. darkolivee bana resim linki verirmisin? eger dikisten pek anlamiyorsan terziye götürmeni öneririm canim

    YanıtlaSil
  33. Sevgili Vintage Duygular,

    Öncelikle jile süper olmuş! Umarım kızın jilesini giydikçe mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler görürsünüz hep birlikte. :)

    İkinci olarak, geçenlerde kumaş almaya gittim ve çok sevimli pembe üzerine çiçek buketli bluzluk bir kumaş aldım. Bir gün bir mülakata gitmiştim ve mülakat çıkışı yakında olan bir Koton mağazasına gittim. Aynı kumaştan elbiseler ve şortlar yapmışlar ama benim kumaş+fermuar+iplik+astar paramın 7-8 katı daha pahalıya elbiseler, şortlar gördüm aynı kumaştan. :) Hazır giyim eskiye göre çok ucuzladı diyorlar da hala pahalı olduğunu o gün gördüm. :)))

    Sevgiler,
    Pırpır

    YanıtlaSil
  34. Sevgili Pirpir
    cok tesekkür ederim güzel yorumun icin. Bende aslinda böyle kumaslari kendi ülkemden almayi isterim ve bu yüzden bu kumaslarin üreticilerini ariyorum. Benim buldugum cicekli kumaslar genelde dösemelik ama giyim icin pamuk vb. bulamadim maalesef.

    YanıtlaSil
  35. Sevgili Vintage Duygular,

    Yoksa siz yurtdışında mı yaşıyorsunuz? :) Pat diye sordum, kusuruma bakmayın lütfen.

    YanıtlaSil
  36. Sevgili Pirpir bana mail atabilirmisin? Sana ulasmak istedim ama olmadi. Evet öyle canim. vintageduygular@hotmail.com ;)

    YanıtlaSil
  37. Bu elbise harika olmuş.. Bende ottobre in kalıplarına bayılıyorum ama Türkiye de bulmam acaba mümkün mü? bazı sitelerden indirdim ama tek bir pafta için 16 parça kağıdı birleştirmek inanılmaz uğraştırdı hemde farklı sayfalarda kalıplar farklı büyüklükteydi. Sizin bulunduğunuz yerde satılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ottobre nin kendi sayfasından online sipariş verebiliyorsun. Hatta eski sayıları bile, bende çoğunu oradan aldım. Ödemeyi kredi kartı veya paypal üzerinden yapabilirsin ;) http://www.ottobredesign.com/

      Sil

Yorum Gönder