Çocuk Maması önerileri

Benim kızım maalesef babası gibi yemek seçiyor. Bu konuda bana benzememiş. Süt ve peyniri çok seviyor, tatlı olan herhangi bir sıvıyı, veya tatlı hiçbir yemeyi sevmiyor. Bende onun sevdiklerine bulmaya çalışıyorum. Hem sağlıklı hemde vitaminli olmasına özen gösteriyorum. Kısaca bende her annenin halleri var işte..;)
Bu yemeğe kızım bayılıyor. Bende fikir olur diye paylaşmak istedim
Patates,Brokoli ve havucu soyup,yıkayıp doğruyorum. Sonra haşlıyorum hepsini beraber. İsterseniz et suyunda haşlayabilirsiniz. Ben ayrıca eti kısık ateşte haşlıyorum. Bu karışıma Beşamel sosu döküp (1:1 tereyağ un kavur.Soğuk süt ekle,çok az tuz,karabiber.Kaynat.Koyulaşınca ocaktan al)  fırına veriyorum. Sonra kuşbaşı haşlanmış eti ve bu yemeği bir tabağa alıp çatalla eziyorum. Geri kalanını porsiyonlayıp buzluğa atıyorum. Sonra bunu 1 haftada tüketiyoruz zaten.
Benim mutfaktaki yardımcım yorulmuş galiba,saklanıyor ;)

Yorumlar

  1. benim de ufak bir kardeşim var ve bu durumlara bizzat şahidim, ve bir yemeği yedirmenin püf noktası bence içinde çok sevdiği bir malzemenin bulunması. mesela benim kardeşim mısıra bayılıyor ve mısırlı olan her şeyi görünce bir heyecanlandığı için sonradan sevmese de en azından tabağı görünce geri çevirmiyor : )

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir tarif. katı gıdalara geçsek de denesem :)

    YanıtlaSil
  3. Beyaz Büyü benim kizim önce bir koklar agzina gelen kasigi :) Sonra istemem ama yan cebime koy hesabi :) yani baska cocuklarda gördügüm gibi pek istahli bir cocuk degil maalesef. Bende öyle yapiyorum, sevdikleri ile diger malzemeleri karistirip veriyorum. ;)

    Yemyesildeniz,canim senin minnosda büyüdü artik degilmi? ilk basladiginda istersen püre yapipda ver.Kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  4. iki cocugum da bu karisimli sebze yemekleriyle buyudu.ama sana tavsiyem bu yemeklerin icine haslamis oldugun balik parcalari da atman.ben daha cok balika agirlikli yedirdim suan ne zaman balik desem joophie diyorlar.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  5. u.aydin güzel tavsiyelerin icin cok tesekkür ederim. Biliyormusun cesaret edemiyorum balik eklemeye. Artik o kadar cok seyi ayiriyor ki.Ama haklisin,buna katabilirim.Cok tesekkür ederim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. oyyy ne güzel anafikri olan bi post:) öncelikle senin o tontiş bacaklı patatesini yirim!:)
    bide içinde brokoli olan herşeye taparım:) bilirkişi olmadıgım icin konuyla alakalı bişi yazamadım ama brokoliyi görünce yazmadan duramadım, affet:D

    YanıtlaSil
  7. yemeyen çocukla uğraşmak nedir bilirim. bizimki biraz büyüsün bende deneyeyim böyle. afiyet olsun minnoşa

    YanıtlaSil
  8. Bahar Yorgun umarim basarili olursun. Cok zormus gercekten. Bir anne olarak cocugum iyi yesin,saglikli beslensin istiyor insan. Sanada kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
  9. minikkus bende brokoliye bayilirim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder