Kızımın doğumgününden kareler

O gün düşündüğüm gibi resimler çekemedim. Özellikle sıcak yemekler de masaya misafir geldikten sonra konulunca, kendimi bir koşuşturmanın içinde buldum.. O kadar güzel geçti ki, gelenlerin ayaklarına sağlık. Çünkü o toplu resimler yıllar sonra hepimizin,özellikle o minnoşların yüzlerini güldüreceğine eminim. Nasıl içime doğduysa, tokadan 2 adet yapmıştım. Ve o akşam kızım başından ilk tokasını çıkarıp vızır vızır ortalıkta gezindi durdu. O curcunanın içinde bulamayınca bende ikincisini taktım. Maalesef onu da çıkarıp durdu.
Tatlıların bir kısmının resimini çekebildim :) Bardak: muzlu çikolata ve kahveli, pempeli: Ananas,hindistancevizi,beyaz ve sütlü çikolatalı, muffinler : böğürtlen kremalı.
Sonra limonlu, çikolatalı, tahinli kurabiye yaptım. Resimdeki limonlu kurabiyelerden ;)

Pastayı biraz olsun kızımın elbisesine benzetmek istedik. Pastel pembesi çikolata kaplamasına gümüş şeker boncuklar tutturdum. Pasta içeri girdiğinde önce herkesin bir gözleri açıldı :)

Kestikten sonra rengarenk keki gören gözler biraz daha açıldı. İçine beyaz çikolatalı pastacı kreması vişne,vişne kreması ve sütlü çikolatalı yaptım..
Burada bahsettiğim Asos indiriminden favori kazağı almıştım. Hem şık hemde rahat olsun diye o gün giyindim. Harika bir kazak, çok sevdim. İyi ki almışım dedim.
Çok güzel bir gündü. Hediye paketleri Melisa'nın pek ilgisini çekmedi. Bizde meraktan ölen diğer minnoşların paketleri açmasına izin verdik. Tabii ki uçuşan hediye kağıtlarını gören kızım anında paketlerin yanına geldi :))
O kadar adama rağmen kısa da olsa oturup kısa kısa hatır sormaya fırsat buldum. Çünkü herkes bir ucundan tuttu. Çay olsun,kahve olsun,tabak olsun, genç hatunların hepsi ilgilendiler. Bir yemek yemek aklıma gelmedi. Saat 23:00'e doğru son misafirlerde kalkınca birden acıktığımı hissttim :). Eşimle tekrar çay demleyip kayınvalidemizin lahmacun ve ketelerinden yedik mezelerle beraber. Çocuklar çok eğlendi,bebeklerimiz çok usluydu. Özellikle gaz sancısı çeken bir bebeğimiz o gün sadece uyudu :) Sonra büyüklerimiz,sonra biz,sonra her masa çok memnun kaldı. Önemli olan mutlu geçen gündü ve o gün harika karelerle ölümsüzleştirildi. Darısı, ve daha güzeli diğer annelerin başına.


Yorumlar

  1. Her şey çok güzel olmuş, bebeğinize de sağlıklı, mutlu daha nice yaşlar dilerim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Tesekkür ederim.Allah size de saglikla kavusmak nasip etsin öncelikle.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hersey harika gorunuyor canim. Mutlu bir gun gecirmenize sevindim. Allah daim etsin ve nice yaslara ulastirsin guzel kizini :)

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Tesekkür ederim canim.Amin.Hepimizin evlatlarina nasip olsun güzel dileklerin ;)

    YanıtlaSil
  5. maşallah..bu nasıl bi maharet böyle..kızın çok şanslıymış :) afiyet olsun gerçekten herşey şahane görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. güzel seyler dükkani tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  7. Herşey mükemmel gözüküyor, yorulduğuna değmiş gerçekten. Eminim çok güzel hatırlayacaksınız o günü.
    Hep güzel yaşları olsun Melisa' nın.

    YanıtlaSil
  8. Cok tesekkür ederim. En kiymetliside zaten geriye kalan hatiralar oluyor.. ;)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    Bebeğiniz için gösterdiğiniz çaba, incelik, önem, hassasiyet vs hepsi öyle güzel yansımış ki bu karelere... Miniğiniz iyi ki doğdu, nice yaşlara.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Nice güzel yaşları olsun prensesin :) Her ayrıntıya bayıldım hepsi harika görünüyor.

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  11. Şapkası tahmın ettiğim gibi çok kokoş olmuş yesinlerr:)Hep bir arada ailece kutlanan dogum günlerinin yeri hep ayrıdır. Sağlıkla büyüsün Melisa nice yaşlar olsun :)

    YanıtlaSil
  12. Evren herşey çok güzel ve lezzetli gözüküyor:) Rengarek:) Pasta da harika:) Senin yapmansa bence en güzeli:) Yorulduğuna değmiş sanırım. Kete ve lahmacun kısmına takıldım:))

    YanıtlaSil
  13. Herşey harika görünüyor, çok özenli. Ellerine sağlık. Melisa tam bir şirine olmuş. Nice sağlıklı mutlu yaşlara inşallah ailesiyle birlikte, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Güzel dilekleriniz ve yorumlariniz icin hepinize tek tek cok tesekkür ederim ;)Allah hepimizin evlatlarina saglikli mutlu uzun seneler yasatsin ;)

    YanıtlaSil
  15. Masallahh masalllah.. ne kadar guzel gozukuyor her sey. Melisa da cok sansli bir bebek bence, hamarat bir annesi var ve her yaptigi bir harika.. eminim tadlari da oyledir. Yeni yasi kutlu olsun insallah..

    YanıtlaSil
  16. Kübra tesekkür ederim canim ;)

    YanıtlaSil
  17. Herşey çok güzel görünüyor ellerine sağlık keşke İstanbul'da olsaydın heheheeee :))) Melisa nın doğum gününü tekrar kutluyorum.Pasta çok ilginç geldi bana, herşeyin el emeği olması ayrı güzel. Sen yayınlayınca ben heycana geldim daha bizim 2,5 ay var ama keşke blog yazsam da heycanımı paylaşsan diye. Neyse çok uzattım yine. Güzel seneler sizin olsun...

    YanıtlaSil
  18. Fatma Artan hic bekleme ac o zaman blogu, bizde heyecanina ortak olalim ;) Tesekkürler

    YanıtlaSil
  19. Gerçektende çok güzel ve eylenceli bir gün olmuşa benziyor..Pastanız gerçektende çok ilginç ve şirin olmuş..
    Minik bıcırığa da nice mutlu yaşlar diliyorum...
    telaşınız hep böyle tatlı olsun...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. evcilik tesekkür ederim güzel dileklerin icin.sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  21. Ne güzel olmuş anlattığın detaylara göre :)) ve seninde seçimin bence harika olmuş yiyeceklere bayıldımmm zaten insan marifetli olunca iş başka oluyor valla ellerine sağlık !!

    YanıtlaSil
  22. Curcunam cok tesekkür ederim canim ;)

    YanıtlaSil
  23. Size maşallah ve elleriniz dert görmesin diyebiliyorum sadece. :)

    Ayrıca pastanın kuvertür kaplama kısmına bayıldım!

    Sevgiler,
    Pırpır

    YanıtlaSil

Yorum Gönder